Ricard Ustrell presentarà «El matí de Catalunya Ràdio»

El periodista de Sabadell, que seguirà al capdavant del "Col·lapse" de TV3, agafarà el relleu de Laura Rosel després de tres temporades conduint el programa insígnia de la ràdio pública en una aposta de la CCMA per ser més competitius

Ricard Ustrell, en una entrevista amb Nació
Ricard Ustrell, en una entrevista amb Nació | Adrià Costa
26 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:22h
Laura Rosel acabarà aquest set de juliol el seu pas per El matí de Catalunya Ràdio. Ho farà després de tres temporades conduint el programa insígnia de la ràdio pública, on va aterrar per substituir Mònica Terribas el setembre del 2020. Segons ha pogut saber Nació, qui agafarà el seu relleu la temporada vinent serà Ricard Ustrell.

No és el primer cop que el periodista de Sabadell es posa al davant dels micròfons de l'emissora ni tampoc al capdavant d'un dels seus programes, ja que va conduir i dirigir El Suplement, el matinal dels caps de setmana, entre el 2014 i el 2018. Actualment, Ustrell és presentador del Col·lapse a TV3, un programa barreja entre talk show i late night amb entrevistes i convidats "no habituals". El prime time dels dissabtes al vespre ha renovat, almenys, per una temporada més, així que Ustrell compaginarà la presentació i realització del matinal radiofònic amb la televisió dels caps de setmana.

La decisió ha estat comunicada aquest dilluns al matí al consell de govern de la CCMA i a la mateixa Rosel i forma part de l'aposta de la Corporació i de la direcció de l'emissora, comandada per Jordi Borda, de recuperar incidència i audiència en la franja matinal. L'objectiu és "ser més competitius" i "sumar talent jove a l'experiència de l'equip humà de Catalunya Ràdio, amb la responsabilitat i l'orgull de reivindicar l'origen i els valors de l'emissora". Borda s'ha reunit al migdia amb els treballadors de l'emissora per comunicar-los la nova aposta matinal.

La principal missió del director de la Manchester -productora del Planta Baixa de TV3, que recentment ha renovat tot i que reduint el seu horari- en aquesta nova etapa a la ràdio és recuperar l'audiènciaEl matí de Catalunya Ràdio competeix directament amb El món a RAC1 de Jordi Basté que, en el darrer EGM -primer trimestre del 2023- va ampliar distàncies amb Laura Rosel. Concretament, l'emissora del Grup Godó liderava la franja matinal amb 647.000 oients, gairebé el doble dels 394.000 que registra Catalunya Ràdio.

"Farem ràdio en moviment, sortint de l'estudi per ser allà on calgui ser, sent flexibles, seguint l'actualitat i els interessos de cada territori", ha destacat Ricard Ustrell, que afegeix: "Volem que el programa sigui original en tots els àmbits, amb una marcada aposta digital, i que cada matí passin coses diferents".  

Llicenciat en Periodisme per la UAB, Ustrell està vinculat amb els mitjans públics des del 2009. Anteriorment, ha treballat en programes com Els optimistesLa tribu de Catalunya Ràdio, i va estrenar el Preguntes Freqüents de TV3 la tardor del 2017. També va ser articulista de Nació. Durant dues temporades va ser el presentador de Planta Baixa en la seva etapa matinal.