La justícia desestima la demanda de Pimec contra Canadell per vulneració del dret a l'honor

Es va presentar l'any 2020 després d'unes declaracions en què l'aleshores president de la Cambra va afirmar que hi havia entitats patronals "que feia 25 anys que no feien eleccions"

Joan Canadell.
Joan Canadell. | Bernat Cedó
09 de juny del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 17:43h

El jutjat de primera instància número 11 de Barcelona ha desestimat la demanda de Pimec contra l’expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, per una presumpta intromissió il·legítima del dret a l’honor de la patronal. Pimec també demanava que es condemnés Canadell al pagament de 30.000 euros, pretensió que també ha estat desestimada. La demanda de la patronal de les petites i mitjanes empreses, aleshores presidida per Josep González, i la Cambra vivien un moment de tensió en les seves relacions.

La patronal de les pimes  havia interposat la demanda arran, principalment, d’unes declaracions fetes a finals del 2020 en un acte organitzat pel Consell General de Cambres de Catalunya a La Llotja de Mar on va afirmar que "hi havia patronals que feia 25 anys que no elegien president". Pimec sempre ha celebrat eleccions de forma periòdica, però la junta era ratificada sense que es presentés alternativa.

En la sentència dictada, el jutge conclou que "no s’observa en les manifestacions del demandat cap matís injuriós desproporcionat o denigrant" i entén que s’emmarquen en l’àmbit de la llibertat d’expressió. El jutjat condemna Pimec a fer-se càrrec de les costes del procés judicial. La sentència, que encara no és ferma, es pot recórrer en un període de 20 dies. La defensa de Joan Canadell ha estat dirigida per l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas

Arxivat a