Sirera només votarà Collboni «si Colau està fora de l'equació»

El candidat del PP descarta votar Xavier Trias per no fer alcalde de Barcelona "un separatista" i assegura que el suport del seu partit "no serà gratis"

Daniel Sirera, aquest divendres.
Daniel Sirera, aquest divendres. | PP
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:49h

L'alcaldable del PP a Barcelona, Daniel Sirera, ha anunciat aquest divendres que "no votarà Trias" perquè "no farem alcalde de Barcelona un separatista" i ha reclamat a Jaume Collboni que digui "què vol ser de gran". El dirigent conservador ha acusat el candidat socialista de voler tan sols "un canvi de cadires" per passar a ser alcalde i fer d'Ada Colau tinent d'alcalde. "Colau ha d'estar fora de l'equació", ha dit. Si l'alcaldable socialista es compromet a no governar amb els comuns, ha dit, "estic dispsoat a parlar amb Collboni seriosament".

D'aquesta manera, els 4 regidors de la formació conservadora no facilitaran l'elecció del candidat socialista Jaume Collboni si aquest inclou els comuns en el seu govern. Però els números no donen. Si no es forma una majoria tripartita d'esquerres -descartada per ERC-, Collboni necessitaria el suport dels comuns i del PP per arribar als 21 vots necessaris. De no assolir-los, serà Xavier Trias el nou alcalde, a l'arribar en primera posició el 28-M.

El candidat conservador ha demanat a Collboni "que s'ho curri", reclamant-li el màxim esforç si vol ser alcalde. Ha dit que si ell tingués possibilitats de ser alcalde "no faria ni un dia de festa" i, en aquest sentit, ha explicat que des que va ser designat alcaldable del seu partit, no ha agafat ni un sol dia de festa. 

Sirera ha explicat en una roda de premsa que ha mantingut contactes amb moltes persones de la societat civil i que hi ha unanimitat en què no es permeti que els comuns siguin presents al govern municipal. Sirera ha assenyalat que Trias està intentant pactar amb Esquerra Republicana, com també ho està intentant Collboni. L'alcaldable conservador ha recordat que "Esquerra ha pactat amb Bildu per concórrer a les eleccions". 

De fet, Sirera ja havia deixat clar que només es plantejaria donar suport a Collboni si aquest es comprometia a no governar amb els comuns d'Ada Colau. Durant tota la campanya, el candidat del PP s'havia referit a la política del "govern Colau-Collboni". Ha repetit durant mesos que decidir entre Trias i Collboni era fer-ho "entre ensurt i mort" i aquest divendres ha afirmat que "entre ensurt i mort, triem Barcelona".  

Daniel Sirera ha apuntat diverses possibilitats alternatives, com que els comuns facin el mateix que li exigeixen a ell: que votin Collboni "gratis". I ha dit que també podria haver un acord Trias-Collboni, com el que han fet Junts i PSC a la Diputació de Barcelona: "Però el problema és que tots dos volen ser alcalde". El dirigent del PP ha afirmat que "prefererix" un govern de Trias i Collboni abans que un amb presència dels comuns i ERC.