El PP descarta un acord a nivell estatal amb Vox a les portes de la campanya del 23-J

Elías Bendodo precisa que a escala territorial els populars sí que han autoritzat els seus líders a negociar amb el partit d'extrema dreta liderat per Santiago Abascal

El coordinador general del PP, en imatge d'arxiu
El coordinador general del PP, en imatge d'arxiu | Europa Press
Nació
09 de juny del 2023
Actualitzat el 12 de juny a les 16:49h

El coordinador general del Partit Popular, Elías Bendodo, ha assegurat aquest dijous que no hi ha una taula de negociació oberta des de Madrid amb Vox "després del resultat de les eleccions municipals i autonòmiques" del 28 de maig i ha apuntat que no hi haurà "un acord a nivell nacional" entre els populars i la formació liderada per Santiago Abascal. Això sí, Bendodo ha explicat que des de la coordinació general del partit sí que han autoritzat els territoris on han guanyat els comicis a parlar "no només amb Vox" sinó "amb tots els partits amb representació parlamentària" perquè construeixin "la governabilitat més viable per als seus municipis i comunitats autònomes".

En declaracions a esRadio, ha recordat que el Partit Popular ja ha teixit pactes en nombrosos territoris després de les eleccions del passat 28 de maig com a Canàries, on han pactat amb Coalició Canària, o a Cantàbria, on hi haurà "un acord imminent" amb el PRC per a la seva abstenció i investir a la presidenta del PP de la comunitat, María José Sáenz de Buruaga. "Hem parlat molt clar i hem dit quines són les nostres polítiques de pactes: parlar amb tots i pactar amb gairebé tots", ha reiterat.

D'altra banda, amb relació a la dimissió de qui era presidenta del PSOE de Sevilla, Amparo Rubiales, després de dir-li "jueu nazi", Bendodo ha confirmat que el Partit Popular continuarà amb la querella que han interposat per delicte d'odi al·legant que ha dimitit del seu càrrec però "no s'ha disculpat". En aquest sentit, ha recriminat al PSOE haver "perdut la raó, la gestió i la veritat" i, a parer seu, només li queda "la difamació i l'insult", una tònica que Bendodo tem que sigui la "general de la campanya" abans de les eleccions del 23-J.

Així, ha comparat la situació amb un "partit de futbol" en què el PSOE ha començat "donant puntades" en lloc de "fer més gols que l'altre". Bendodo també ha criticat que "el que no es pot permetre és que d'un partit que abandera la tolerància, el respecte, la multiculturalitat, i les diferents religions es diguin aquestes coses. Totes aquestes banderes del socialisme són fraus". Sobre això, ha negat que ell tingués alguna qüestió personal amb Rubiales perquè l'anomenés "jueu nazi", i ha precisat que ella és més gran que ell i, per això, no han coincidit gaire.