Com és l'Inter Miami, el nou equip de Messi i Busquets?

El club de Florida és propietat de David Beckham, va ser fundat fa només cinc anys i ha disputat tres temporades a la MLS sense massa èxit; actualment, ocupa l'última posició

Leo Messi amb David Beckham, fundador i propietari de l'Inter Miami
Leo Messi amb David Beckham, fundador i propietari de l'Inter Miami | PSG
24 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:38h
D'Europa als Estats Units, i de Barcelona i París a Miami. Leo Messi ha decidit fer un gir radical a la seva carrera -probablement l'últim abans de retirar-se- fitxant per l'Inter Miami, després de la seva trajectòria de llegenda al Barça i un pas molt convuls pel PSG. Però l'argentí no s'incorpora a qualsevol club nord-americà, on també l'acompanyarà Sergio Busquets. L'Inter Miami és un equip ple de curiositats que, per bé o per mal, el fan diferent.

L'equip va ser fundat fa poc més de cinc anys, el 28 de gener del 2018, quan la Major League Soccer (MLS) va anunciar que incorporava la seva 25a franquícia a la lliga. Cal recordar que als Estats Units no hi ha ni ascensos ni descensos, com passa també, per exemple, a l'NBA. Tot plegat, en un sistema de competició molt prematur: la MLS compleix tres dècades aquest any i la segona categoria va ser creada fa només 13 anys.

Però tornant a l'Inter Miami, probablement el més curiós és que el propietari des de la seva fundació és l'exfutbolista David Beckham. El mític anglès del Reial Madrid dels galàctics va quedar enamorat dels Estats Units quan hi va jugar amb Los Angeles Galaxy i ha fet una gran despesa a Miami, fins i tot pagant la construcció d'un nou estadi. Mentrestant, l'equip juga en un altre camp amb capacitat per a 18.000 persones i que es pot quedar més que petit per rebre el millor jugador de la història.

Messi serà la gran estrella de la breu existència de l'Inter Miami, però durant aquests anys també hi han passat futbolistes amb gran trajectòria a Europa, com el francès BlaiseMatuidi o com el també argentí Gonzalo Higuaín. L'equip, tot i ser fundat el 2018, no va competir a la MLS fins al 2020 i per ara no ha aconseguit cap èxit remarcable. A la conferència est, l'equip de Florida ha aconseguit quedar com a màxim en segona posició la passada temporada.

Amb tot això, doncs, què li espera a Messi i Busquets sobre el terreny de joc? Doncs, com a mínim, un projecte que cal reflotar i que no pot anar pitjor. Amb la MLS prop d'arribar a la meitat de la temporada, l'equip té ara un entrenador interí després d'acomiadar Phil Neville i és l'últim classificat de la conferència est amb només 15 punts, a vuit dels play-offs i a 24 del líder. Malgrat que allunyats dels focus i de la màxima pressió competitiva, Messi i Busquets entomen un repte diferent, però no menys complicat.