Vot per correu a les eleccions del 23-J per internet: requisits i com demanar-lo

En uns comicis en ple estiu, es preveu que una part de la població més gran de l'habitual opti per l'opció telemàtica

Sobres de vot per correu.
Sobres de vot per correu. | Europa Press
Nació
07 de juny del 2023
Actualitzat el 22 de juny a les 10:43h

Després de la sorpresa i la paràlisi inicial, arriba la recerca de solucions. Les eleccions espanyoles han agafat tothom desprevingut. El pròxim 23 de juliol, tots els ciutadans de l'Estat majors de 18 anys estan cridats a les urnes per triar quins seran els nous diputats i senadors i, en definitiva, quin govern s'instal·la a les Corts. N'hi ha uns quants, però, que no podran anar als col·legis electorals, ja que els comicis arribaran en plenes vacances d'estiu, i hauran d'optar per emetre el seu vot per correu. Repassem a continuació tot el que cal saber per demanar-lo per internet.
 

Què es necessita per demanar el vot per correu per internet?

El primer que cal fer és presentar una sol·licitud al web de Correus i firmar-la electrònicament amb l'aplicació Auto Firma. Aleshores, en cas de ser acceptada per l'Oficina del Cens Electoral, es remetrà la documentació de vot per correu postal a la direcció que s'hagi indicat a la sol·licitud. A partir d'aquí, cal enviar el vot a un empleat de Correus, que lliurarà un justificant a l'elector. El termini per votar per correu s'acaba el 13 de juliol.

 

Qui pot fer servir l'aplicació Auto Firma?

El requisit fonamental per poder demanar el vot per correu de manera telemàtica, a més de tenir la nacionalitat espanyola, és que la persona en qüestió pugui autentificar i firmar electrònicament la sol·licitud. Per això, cal disposar d'un certificat digital o un DNI electrònic, així com tenir instal·lada l'AutoFirma, que es pot descarregar des de la mateixa pàgina web de Correus.