El govern espanyol denega el registre del partit de Macarena Olona per les eleccions del 23-J

El Ministeri d'Interior veu "errors de forma" en la candidatura de Caminando Juntos i l'exdirigent de Vox diu que té "un pla A, B i Z"

Macarena Olona i altres caps de llista de Caminando Juntos per les eleccions del 23-J
Macarena Olona i altres caps de llista de Caminando Juntos per les eleccions del 23-J | Europa Press
Nació
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:23h

El Ministeri de l'Interior ha comunicat a l'exdiputada de Vox Macarena Olona l'existència de "defectes de forma" en la candidatura del seu nou partit, Caminando Juntos, a les eleccions espanyoles del 23 de juliol. Aquests defectes consisteixen en certes deficiències als estatuts i impedeixen el registre de la formació. "No s'ha d'emprendre mai un camí sense pla A, B i Z", ha rebatut la dirigent.

Fonts del departament dirigit per Fernando Grande-Marlaska han confirmat que va sol·licitar l'esmena d'aquestes deficiències als promotors de Caminando Juntos, un tràmit per al qual estarà obert el termini fins aquest dimecres, segons ha explicat la mateixa Olona en una entrevista a Canal Sur.

L'exdirigent de Vox ha explicat que era a Sevilla quan va conèixer l'anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'avançar les eleccions generals i no comptava amb "un pla preconcebut" per concórrer-hi. "Però sí que es va obrir una finestra d'oportunitat que ens va posar en la tessitura de 'tot o res'", ha confessat, dibuixant una metàfora en què se sent com "els 300 a la batalla de les Termòpiles".

Segons ha denunciat, la formació de la vicepresidenta Yolanda Díaz, Sumar, va rebre el vistiplau per al seu registre en tan sols 24 hores, mentre que Caminando Juntos no ha conegut fins aquest dimarts la necessitat de fer correccions per poder ser inclòs. En qualsevol cas, ha assegurat que compta amb “un pla B” sobre el qual no ha volgut donar més detalls.
 

Avals i llistes del nou partit a la dreta del PP

Caminando Juntos pretén concórrer a les eleccions del 23-J en 10 circumscripcions i es troba immers en el procés de recollida d'avals per poder presentar-s'hi, tal com exigeix la llei electoral a les formacions polítiques que no compten amb representació parlamentària. Olona encapçalarà la llista per la província de Granada, on el darrer lloc l'ocuparà un antic company a Vox, Ramón Quesada.

A més, ha revelat que encapçalarà la llista per Cadis Héctor Párraga, advocat laboralista i expresident del Comitè de Garanties de Més Madrid. A Màlaga, el també exmilitant de Vox José Luis Cortés ocuparà el número u, igual que la llista per Sevilla, on s'incorporaran l'exdirigent de Vox Diego Romero, la procuradora Silvia Carrión i el president de Somos España, Luis Nogués.