Junts per Vilafranca promourà un pacte amb ERC i CUP si el PSC no vol continuar l'acord sociovergent

L'alcaldable Aureli Ruiz insisteix en la continuïtat dels postconvergents a l’executiu: “No contemplo que estiguem a l’oposició”

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en imatge d'arxiu | Aj. de Vilafranca
Nació
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:42h
Junts per Vilafranca insta el PSC a reconsiderar l’objectiu de governar en minoria a l'ajuntament de la capital de l'Alt Penedès i mantenir l'acord sociovergent dels últims deu anys. En contraposició, l'actual alcaldable Aureli Ruiz avisa que promouran un govern independentista amb ERC i CUP que desbanqui el PSC en el cas que no sigui així.

Després de perdre el lideratge al consistori i quedar en segona posició, Junts demana al socialista Francisco Romero que faci valdre els 5 regidors obtinguts el 28-M per arrencar la nova legislatura amb una majoria sòlida de 13 membres. "Explorarem immediatament una alternativa", afirma el cap de llista de Junts, Aureli Ruiz, que es mostra ferm a l’hora de defensar la continuïtat del seu grup a l’executiu: “No contemplo estar a l’oposició”.
 
Aureli Ruiz entoma la derrota de les eleccions assegurant que l’alcaldia ha de recaure en el cap de llista de la candidatura més votada, però matisa que "s’ha de prioritzar la creació d’un govern estable". Rebat així la intenció del cap de llista del PSC, Francisco Romero, que els darrers dies ha fet públic que el seu objectiu és arrencar la legislatura en solitari, deixant els pactes per a mig mandat, si escauen.

"Vilafranca pot sortir molt ressentida d’un govern que no sigui estable", sosté Ruiz, que assenyala el bloqueig polític en què es va veure immers el consistori fa més de deu anys, quan van haver els darrers governs en minoria. En aquest sentit, Ruiz allarga la mà a Romero per donar continuïtat al pacte que post convergents i socialistes han mantingut des del 2013.
Un oferiment que preveu traslladar-li en persona a les reunions previstes a principis d’aquesta setmana.