El recompte final de Barcelona manté Collboni en segona posició

Els socialistes eixamplen la distància amb Colau, que perd qualsevol opció d'optar a l'alcaldia; la diferència entre el PSC i Barcelona en Comú és de 342 vots

Jaume Collboni, en una entrevista amb Nació durant la campanya del 28-M
Jaume Collboni, en una entrevista amb Nació durant la campanya del 28-M | Adrià Costa Rifà
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:55h

El recompte definitiu de les eleccions de la ciutat de Barcelona ha aclarit la diferència entre el PSC, segon, i Barcelona en Comú, tercera. Els separaven 141 vots en arribar aquest divendres al matí a la Ciutat de la Justícia. La comprovació d'errors i incidències, però, finalment ha eixamplat aquesta diferència a favor de la llista de Jaume Collboni, que ha guanyat 201 vots respecte als seus competidors directes. Així, la candidatura d'Ada Colau ha quedat a 342 vots de diferència dels socialistes.

Ara bé, aquests resultats, encara podrien patir una volta més. Alguns dels membres de les formacions presents als jutjats han sortit visiblement incòmodes amb el que han assenyalat com incidències que la junta electoral no els ha validat. L'exemple més clar són els comuns, que han detectat una mesa de Ciutat Vella en què consten zero vots a la seva formació -tot i haver guanyat en el districte- i a les llistes dels apoderats els consten uns 150 vots.

A més, també hi ha hagut indignació entre diversos grups amb la decisió de la junta de no revisar la gran majoria dels 6.400 vots declarats nuls. Ara, les formacions tenen 24 hores per presentar un primer recurs d'impugnació. Això, però, no afecta la data del ple d'investidura. Aquest estadi requeriria reclamacions posteriors.