Denuncien que el Primavera Sound cobra als periodistes per acreditar-se al festival

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ho considera "un abús" i "una flagrant vulneració" del dret a la informació i la llibertat de premsa

El Primavera Sound, situat al parc del Fòrum
El Primavera Sound, situat al parc del Fòrum | ACN
Victor Rodrigo
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:35h
El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat aquest divendres que el Primavera Sound cobra l'acreditació als professionals de la informació que cobreixen el festival, un fet que reclamen que deixi de passar. En un comunicat, l'SPC considera "inadmissible" i "un abús" que enguany els periodistes hagin de tornar a pagar per informar sobre els concerts. Des de l'entitat exigeixen a l'empresa promotora del Primavera Sound que retornin els imports cobrats en aquesta edició.

L'SPC ha afirmat que el fet suposa una "flagrant vulneració" del dret a la informació de la ciutadania i de la llibertat de premsa, que no pot estar condicionada al pagament d’una tarifa. També han criticat que les empreses periodístiques hagin acceptat aquesta imposició i no hi hagin denunciat.

"Reclamem als mitjans que rebutgin aquesta pràctica i defensin la feina dels seus i les seves professionals. Aquest és, fins on sabem, un cas únic i els mitjans haurien de ser molt més proactius per evitar que es consolidi i es pugui estendre", han assegurat en el comunicat que han deixat a disposició del públic i dels mitjans.

L'SPC ha recordat que el festival s’està celebrant aquesta setmana en un recinte gestionat per l’Ajuntament de Barcelona. “Tornem a reclamar al consistori que no cedeixi equipaments públics a aquelles empreses o entitats promotores d'esdeveniments que vulneren drets essencials dels treballadors i treballadores”, han destacat. Per això mateix, han instat el futur govern municipal de Barcelona a afrontar la qüestió perquè no es repeteixi.

Arxivat a