Quants diners guanyaran els partits per cada escó i cada vot del 23-J?

Es tracta de la mateixa xifra que es va establir el 2016 o en les primeres eleccions del 2019, i només disminueix en casos de repetició de comicis

Un col·legi electoral de Manlleu durant les eleccions espanyoles del 2019
Un col·legi electoral de Manlleu durant les eleccions espanyoles del 2019 | Adrià Costa
Nació
01 de juny del 2023
Actualitzat el 07 de juny a les 18:06h

Arriben unes noves eleccions, aquest cop per sorpresa, i amb la convocatòria oficial dels comicis s'inicia tota la maquinària per establir com s'organitzaran l'abans, el després i el moment de les votacions. Precisament una de les claus després de la nit electoral seran els diners que guanyaran els partits. Així és com, segons ha dictaminat el BOE, es repartiran els ingressos de les eleccions espanyoles.

Els partits polítics rebran 21.167,64 euros per cada escó del Congrés dels Diputats i del Senat que aconsegueixin a les eleccions generals de 23-J. Es tracta de la mateixa quantitat que el 2016 i que als comicis d'abril del 2019, si bé seran 6.350 euros més que en els últims comicis, els del 10 de novembre del 2019, que van contemplar menys subvencions en tractar-se d'una repetició electoral. A més, les candidatures també percebran 81 cèntims per cada vot al Congrés que es tradueixi en escons i 32 cèntims més per papereta al Senat qui aconsegueixi representació.

L'ordre ministerial fixa també el límit de les despeses electorals per al 23-J, que és variable i depèn de les llistes que s'hi presentin. Per a aquests comicis serà el resultat de multiplicar per 37 cèntims el nombre d'habitants corresponent a les circumscripcions on es presenti cada partit. També, i com és habitual, l'Estat subvencionarà les despeses electorals originades per l'enviament als electors de sobres i paperetes electorals o de propaganda i publicitat electoral.