Foment trenca el silenci després del 28-M: «Amb Trias serà la Barcelona del sí»

La patronal havia optat per un perfil baix durant la campanya perquè creien que la confrontació amb Colau donava relat a la líder dels comuns

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, en una imatge d'arxiu
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Nació
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:49h

Foment del Treball ha trencat el silenci després de les eleccions del 28-M. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat que després dels comicis municipals s'iniciarà un "nou cicle econòmic i polític" a Barcelona, després de la victòria del candidat de Junts i exalcalde, Xavier Trias. "El que fins ara ha estat la Barcelona del no, a favor del decreixement, no als cotxes, als avions i al turisme, ara serà la Barcelona del sí, del progrés i del creixement econòmic", ha assenyalat.

Sánchez Llibre ha comentat que no espera que els resultats canviïn malgrat que en les darreres es continua amb el recompte. "El que volem els empresaris és que es posin d'acord", ha afegit Sánchez Llibre, que ha assegurat que respectarà els pactes entre partits posteriors a les eleccions. El president de la patronal ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa per actualitzar les dades del dèficit d'inversió en infraestructures a Catalunya des del 2009, a partir d'un informe elaborat per Foment del Treball i la Cambra de Contractistes de Catalunya.

Foment del Treball, que en els darrers anys ha estat molt crític amb el govern de Colau per l'urbanisme, la gestió del turisme o les polítiques d'habitatge, ha guardat un calculat silenci i ha optat pel perfil baix durant la campanya. A la patronal tenien clar que sortir a criticar l'alcaldessa les setmanes abans de les eleccions no feia altra cosa que ajudar-la perquè la confrontació amb Foment dona relat a la líder dels comuns. I han mantingut el silenci fins ara.