El resultats de les eleccions municipals a tot Catalunya, carrer a carrer: així voten els teus veïns

El PSC és el partit que ha guanyat a més seccions censals, ja que ha estat primera força a diverses ciutats

Gent votant a l'Escola d'Art d'Olot el passat diumenge
Gent votant a l'Escola d'Art d'Olot el passat diumenge | Martí Albesa
31 de maig del 2023
Actualitzat el 02 de juny a les 19:37h
Quin resultat ha obtingut cada partit a les eleccions municipals del 28 de maig, carrer a carrer? Qui ha guanyat a cadascun d'aquests barris? On té més i menys implantació cada candidatura i on han assolit majors èxits i pitjors fracassos? Tot això es pot consultar als següents mapes dels resultats a nivell de secció censa, si bé les dades del Ministeri de l'Interior no incorporen diversos municipis de les comarques gironines, especialment de la Selva.
 
Quin partit ha guanyat a cada secció censal?


Malgrat que ERC és el partit que ha estat primera força a més municipis, el PSC és qui clarament s'ha imposat a més seccions censals (2.097), ja que ha guanyat a diverses ciutats, les quals en contenen més. Per darrere, se situa Junts (1.220), que ha vençut a Barcelona i municipis com Sant Cugat del Vallès, motiu pel qual supera ERC (655). Per darrere, es troben En Comú Podem (378), el PP (205), la CUP (64) i Ara Pacte Local (32). Vox només ha guanyat a una secció, a Terrassa.
 
Quina força té cada partit als diferents barris de Catalunya?


En tot cas, aquestes dades són encara provisionals i es poden complementar amb els mapes detallats de les seccions censals de Barcelona, així com amb diversos mapes a nivell municipal i comarcal. Aquests darrers sí que contenen dades de tots els municipis i mostren també l'evolució del vot de cadascuna de les formacions respecte les eleccions del 2019.