Edmundo Bal exigeix que la direcció de Ciutadans dimiteixi en bloc i amenaça de crear un nou partit

L'exnúmero dos de la formació al Congrés dels Diputats considera que els actuals líders són uns "covards" per no presentar-se a les eleccions espanyoles

Bal, en una intervenció al Congrés al costat d'Inés Arrimadas
Bal, en una intervenció al Congrés al costat d'Inés Arrimadas | EP
Nació
31 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:26h


El fins ara portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, ha qualificat aquest dimecres de "covards" els membres de la direcció del seu partit, que amb la decisió de no presentar-se a les eleccions generals "han deixat 300.000 votants orfes". En una entrevista a TVE, Bal ha considerat que els actuals líders de la formació "han decidit guardar-se els diners que hi ha a la caixa per poder-se fer una campanya després a les eleccions europees, quan les eleccions generals són el més important, i calia sortir i suar la samarreta".

Segons ell, la direcció de Ciutadans "ha tirat la tovallola abans de disputar el partit", i ara el que ha de fer és "dimitir en bloc". A banda d'això, Bal ha apuntat que un cop adoptada la decisió de no presentar-se a les generals ara els membres de la direcció i diputats "s'han de buscar la vida" i ell tornarà al seu lloc d'advocat de l'Estat.

En tot cas, ha afirmat que ell "sí que continuarà lluitant pel projecte" que representa aquest espai polític i al contrari que la direcció de Ciutadans "no tirarà la tovallola". A parer seu, el centre sí que existeix a l'Estat, "el que ha fallat és l'estratègia". Per aquest motiu, no ha descartat la creació d'un nou partit. "Crec que aquestes opcions estan obertes" i cal "pensar amb sensatesa i serenitat com donar veu als qui ens van votar", ha conclòs a la televisió estatal.