Aquestes són les millors coques de Sant Joan 2023

Fins a 250 coques s'han presentat en l'edició més exitosa del concurs per escollir la millor coca de Catalunya

Coca tradicional de Sant Joan.
Coca tradicional de Sant Joan. | Cedida
Nació
31 de maig del 2023
Actualitzat el 14 de juny a les 10:39h
Falta poc menys d'un mes per Sant Joan i les fleques catalanes comencen a escalfar motors -i forns- per cobrir la demanda de coques que es mengen entre la revetlla i el dia de Sant Joan. Cada vegada el ventall d'aquest postre és més ampli, amb sabors diferents dels tradicionals per posar sobre la taula la nit més curta de l'any. 

Però quines són les millors coques de Catalunya del 2023? Doncs enguany, el concurs que designa quines són les fleques on s'elaboren les millors coques ha estat l'edició amb més participació. Fins a 250 coques han participat en el concurs que s'ha fet aquest dimarts 30 de maig a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Una vintena de professionals del sector han exercit de jurat per escollir la selecció de les millors coques de Catalunya. Si parlem de la coca tradicional de fruites confitades i pinyons, la més bona la fan a la Fleca Rovira de Santa Agnès de Malanyanes, amb punt de venda també a Cardedeu (Vallès Oriental). La millor coca de crema i pinyons es fa a la Fleca Santacreu de Viladecans (Baix Llobregat) i la més bona feta amb llardons és pel Forn i Pastisseria El Racó de Granollers (Vallès Oriental). 

A la categoria de coca creativa, el premi se l’ha endut Montserrat Forners de Barcelona amb les fruites com a protagonistes i una forma sorprenent. I, finalment, La Pastisseria de Barcelona ha estat la guanyadora de les coques de xocolata.