Perdo els diners de les vacances si em criden per una mesa electoral?

La convocatòria d'eleccions espanyoles per al 23 de juliol preocupa la població que ja ha fet les reserves per aquelles dates

Una mesa electoral a l'Estat
Una mesa electoral a l'Estat | Europa Press
Nació
30 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:26h


La convocatòria d'eleccions espanyoles per al pròxim 23 de juliol anunciada aquest dilluns per Pedro Sánchezha fet que molts ciutadans que ja tenien contractats els vols i l'allotjament per a les vacances d'estiu es preguntin si poden perdre els diners abonats en el cas que siguin cridats per formar part d'una mesa electoral. Aquí, la resposta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) és rotunda: no.

La portaveu, Iliana Izverniceanu, ha assegurat que haver contractat i abonat els diners de les vacances pot ser una causa per a la recuperació dels diners. En principi, si hi ha una assegurança de cancel·lació, la devolució es presenta de manera fàcil, perquè la persona en qüestió podria adduir que ha estat cridada a una mesa electoral i en demanaria la cobertura després d'aportar la documentació que ho acrediti.

Si bé, fins i tot si no es disposa d'aquesta assegurança, l'organització considera que ser cridat a participar en la jornada electoral seria una "causa de força major" i no caldria aquesta assegurança de cancel·lació perquè es fes efectiva la devolució dels diners anticipats. Seria una "causa inevitable, imprevisible i ineludible" que no se sabia abans de contractar el viatge, segons la portaveu, i seria prou important per poder recuperar els diners completament.