Junts condiciona el «front democràtic» d'Aragonès a avançar cap a la independència

El PSC i els comuns es desmarquen de la proposta del president i li retreuen que doni per feta una victòria de la dreta a les eleccions espanyoles: "S'ha donat per derrotat abans de començar"

Laura Borràs, després de la victòria de Trias a Barcelona
Laura Borràs, després de la victòria de Trias a Barcelona | Ricard Novella
30 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:57h
La darrera proposta de Pere Aragonès tampoc ha tingut una bona rebuda entre la resta de partits. El president ha plantejat un "front democràtic" per "defensar Catalunya" davant la victòria de PP i Vox a les eleccions espanyoles del 23 de juliol, una victòria que ha donat per feta malgrat que encara falten setmanes perquè tanquin els col·legis electorals. Junts, el principal interpel·lat, ha condicionat el seu suport a la proposta al fet que serveixi per avançar cap a la independència.

El primer a reaccionar ha estat Carles Puigdemont, que ha advertit que si la unitat no és per la independència, "no cal que perdin el temps". S'hi ha sumat Laura Borràs, presidenta del partit, per deixar clar que Junts hi serà si és per avançar en el procés, però no per apuntalar un govern del PSOE a l'Estat. El secretari general, Jordi Turull, ha dit que si la "rectificació" del president és "sincera", Junts hi serà per "reunir-se demà mateix". "Defensem un front unitari per aturar l'Espanya d'ara i la d'abans, i per avançar cap a la independència: si és per això, ens reunirem per trobar una solució", ha defensat Turull.