Puigdemont apadrina Nogueras com a candidata de Junts el 23-J

L'expresident verbalitza la confiança en la cap de files del partit al Congrés per a la nova cita electoral en un missatge dirigit al sector pragmàtic de la formació

Carles Puigdemont i Míriam Nogueras, en una imatge d'arxiu.
Carles Puigdemont i Míriam Nogueras, en una imatge d'arxiu. | ACN
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:32h
L'avançament electoral plantejat aquest dilluns per Pedro Sánchez -hi haurà eleccions a l'Estat el 23 de juliol, en un intent del PSOE per salvar la Moncloa- ha provocat moviments immediats al partits catalans. A ERC, Oriol Junqueras ja ha confirmat Gabriel Rufián com a candidat dels republicans, tot i el resultat discret del diputat a Santa Coloma de Gramenet. I, a Junts, hi ha moviments per prendre posicions entre els diferents sectors del partit. El primer que ha enviat un missatge amb pòsit és Carles Puigdemont, que ha mostrat les seves preferències en la tria de cap de llista amb un tuit de suport a Míriam Nogueras, cap de files de la formació al Congrés.

La reflexió de l'expresident a les xarxes socials no és innòcua. "Eleccions? Cap problema, nosaltres estem preparats", ha escrit Puigdemont, adjuntant-hi una fotografia al costat de Nogueras. Les preferències per la diputada es poden interpretar com una advertència al sector pragmàtic de Junts, que fa setmanes que pren posicions en el debat intern i que se sent reforçat amb la victòria de Xavier Trias a Barcelona.