L'alcalde més jove de Catalunya té 19 anys i és de Portbou

El candidat del PSC ha aconseguit desbancar els convergents amb sis dels nou regidors en joc

Gael Rodríguez, l'alcalde més jove de Catalunya.
Gael Rodríguez, l'alcalde més jove de Catalunya. | ACN
Nació
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:58h

Gael Rodríguez es convertirà amb l'alcalde més jove de Catalunya. Amb només 19 anys ha aconseguit majoria absoluta a Portbou (Alt Empordà). El PSC s'ha fet amb els sis dels nou regidors que hi ha en joc en aquest municipi. El PSC s'ha imposat al municipi amb gairebé el 57% dels vots (363) i una participació del 77,1%, gairebé tres punts per sobre de la del 2019.

El PSC, sota les sigles Sumem per Portbou-CP, s'ha imposat doncs a l'adscrita a Junts, Ara Portbou, que liderava l'actual alcalde, Xavi Barranco. El PSC han trencat així l'hegemonia que des de fa anys ostentava l'antiga CiU i que l'any 2019 va donar 7 regidors a Junts.

Per trobar uns resultats similars, cal remuntar-se al 1991 quan els socialistes van aconseguir 5 regidors i CiU, 2. Rodríguez assegura que els resultats demostren que el municipi necessitava un "canvi" i reivindica la "capacitat de treball" del seu equip.

Entre els principals reptes que es marca Rodríguez, hi ha acabar amb "èxode" d'habitants al municipi perquè "no hi ha futur", "construir oportunitats", sanejar el consistori i la transformació del municipi. "És un poble que s'ha quedat parat en el temps i Portbou ha de dir-li hola al segle XXI", assegura el futur alcalde.