Núria Marín perd la majoria absoluta a l'Hospitalet de Llobregat

L'alcaldessa socialista no pot revalidar la majoria absoluta de fa quatre anys, però s'alça amb una clara victòria amb el 100% escrutat

Marín, al Parlament
Marín, al Parlament | Pau Ollé
Lluís Girona / Maria Rabella
28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 0:53h
Tot feia preveure que la nit no proporcionaria grans sorpreses a la localitat de l'Hospitalet de Llobregat i així ha estat. En part. I és que contràriament del que es creia, l'actual alcaldessa socialista Núria Marín, no ha pogut revalidar la majoria absoluta de fa quatre anys. No obstant això, guanya amb 13 regidors -un menys que en els anteriors comicis- el que, malgrat tot, representa una clara victòria.

Així, l'hecatombe no ha arribat aquesta nit a la segona ciutat més poblada de Catalunya, que tan sols ha notat un lleuger sacseig. Un dels grans feus històrics dels socialistes al cinturó metropolità manté la seva força tot i que, aquesta jornada, és lleugerament inferior.  A molta distància de Marín, trobem ERC i el PP, amb quatre regidors; seguits dels comuns i Vox amb tres, amb la força d'extrema dreta que irromp al consistori amb el 100% escrutat. Amb aquests resultats a la mà, l'actual batlessa està obligada a teixir aliances per conformar el pròxim executiu municipal.

Alcaldessa des del 2008 i regidora des del 1995, Marín va agafar el relleu de Celestino Corbacho i des de llavors ha vençut en quatre comicis consecutius -2011, 2015, 2019 i 2023-. La competició a l'actual alcaldessa de l'Hospitalet els darrers anys ha crescut, amb un antic company de partit com a principal rival. Jaume Graells, exregidor socialista que va denunciar les presumptes irregularitats en el cas del Consell Esportiu, i que, finalment, només ha pogut fer ombra a Marín.