Albiol destrossa l'oposició i aconsegueix la majoria absoluta a Badalona

El candidat del PP guanya les eleccions amb 18 regidors i deixa un consistori amb només nou representants d'altres formacions

Albiol, en l'última ocasió que va ser investit alcalde de Badalona
Albiol, en l'última ocasió que va ser investit alcalde de Badalona | ACN
28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 14:34h

Aquest cop no hi haurà cap pacte. Xavier García Albiol serà el nou alcalde de Badalona després d'aconseguir la majoria absoluta amb 18 regidors en un consistori de 27 edils, amb el 100% del vot escrutat. El candidat del PP ha destrossat qualsevol oposició i al consistori badaloní només hi haurà quatre regidors del PSC, dos d'ERC, dos dels comuns i Dolors Sabater. Junts perd l'únic regidor que tenia i es queda fora de l'Ajuntament.

​La victòria d'Albiol a Badalona ha estat territorialment aclaparadora i el PP és la força més votada als 34 barris de la ciutat, segons dades del consistori. A diferència del que va passar fa quatre anys, els populars s'han imposat també amb força comoditat als barris del centre de la ciutat, on el 2019 van guanyar forces independentistes. Per meses, el PP s'imposa a 251 de 256 meses, segons dades de Ministeri d'Interior.

Després d'anys de polarització en què l'alcaldia de Badalona ha estat en mans d'Albiol, Sabater i dos alcaldes del PSC, el candidat del PP no haurà de patir perquè un nou pacte entre la resta de formacions el deixi fora de l'alcaldia. La transversalitat cercada en campanya per Albiol li ha donat resultat. Havia apel·lat al vot independentista i de partidaris dels comuns i dels socialistes, i a la vista està, que ho ha aconseguit.

Per contra, el govern del PSC, ERC, comuns i Junts no ha estat capaç de convèncer els votants. Tampoc el retorn de Sabater després del seu pas al Parlament amb la CUP. La campanya ha girat entorn d'Albiol i els temes de debat han estat un espai on el popular s'ha sentit còmode: inseguretat, ocupacions i neteja. Ja ningú parla del procés i això ha afavorit a Albiol. L'oposició a Badalona queda totalment destrossada i té quatre anys per reviure.