Junts guanyaria les eleccions a Girona, segons el sondeig de TV3

El PSC la seguiria de prop en la segona posició mentre Guanyem recularia i ERC mantindria els resultats; El PP tornaria al consistori i C'S i ARA Girona en quedarien fora

L'Ajuntament de Girona
L'Ajuntament de Girona | ACN
Martí Oliver
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:21h

Junts tornaria a guanyar a Girona, aquest cop amb GemmaGeis de candidata. Això és el que avança el sondeig de TV3 d'aquest vespre fet a peu d'urna. Junts aconseguiria 9 regidors, seguit de prop pel PSC, que pujaria fins als 8 regidors. Segons el sondeig, Guanyem recularia fins als 4 regidors després dels 6 escons que van aconseguir el 2019 i que els va permetre ser segona força. ERC repetiria els 4 regidors aconseguits en les darreres eleccions mentre que el PP tanca la representació al consistori i aconsegueix tornar a entrar amb dos representants. 

Junts, el PSC i, una mica per sota, Guanyem arribaven amb opcions a la cursa electoral més oberta dels darrers temps a la ciutat gironina. L'aposta de Junts per una cara coneguda a la ciutat com Gemma Geis permetria mantenir els nou escons del 2019, tot i baixar un 5% en nombre de votants –del 31% al 26%. El PSC creixeria i es quedaria a un escó de la victòria i només a un u per cent del percentatge de vots de Junts. Per contra, Guanyem es despenjaria de la victòria electoral que s'havien marcat com a objectiu durant la campanya. 

ERC, que repetia candidat per primer cop a Girona, es consolidaria com a quarta força i seria una de les clau per determinar si el relleu de Marta Madrenas a l'alcaldia és de Junts o del PSC. La remuntada general del PP a les municipals també es reflectiria a Girona i els populars tornarien a entrar a l'Ajuntament amb dos regidors, després de quedar-ne fora el 2019. La creu de la moneda seria per C's i ARA Girona, que perdrien la representació. 

Els col·legis electorals han tancat les urnes a les 20 hores d'aquest diumenge. Amb aquest sondeig s'acaben les enquestes i arriba el moment de saber l'escrutini de què hagin votat els ciutadans gironins per saber com es conformarà l'Ajuntament durant els pròxims quatre anys.