La presidenta d'una mesa electoral a Mallorca surt a prendre un cafè... i no torna

Tot i que la votació ha seguit sense problemes, la Guàrdia Civil s'ha activat per localitzar-la i el suplent ha ocupat la seva posició

Una persona vota en un col·legi electoral
Una persona vota en un col·legi electoral | Europa Press
Nació
28 de maig del 2023
Actualitzat a les 19:06h

La presidenta d'una mesa electoral d'Inca, a Mallorca, ha sortit del col·legi on s'estava portant a terme la jornada d'eleccions autonòmiques, insulars i municipals, avisant que anava a prendre un cafè. Però no ha tornat

Els fets no han suposat la interrupció de la votació, que ha pogut seguir sense problemes, però la Guàrdia Civil s'ha hagut d'activar per localitzar-la. A més, han hagut d'avisar un suplent perquè la mesa quedés completa.

Segons ha confirmat la Delegació del govern espanyol a les Balears, a les 10 del matí la presidenta -substituta, perquè el president titular no s'havia presentat- ha sortit del centre electoral adduint que anava a prendre un cafè. Una hora després, veient que no tornava, se li ha trucat repetidament sense que ella contestés. 

La mesa no ha quedat completa fins a les 12.43 del migdia, quan ha arribat el president suplent, mitja hora després que se l'avisés. La Policia Local d'Inca, mentrestant, ha anat a casa de la presidenta fugada, però els familiars han manifestat que després de prendre's un cafè ha marxat de casa i tampoc els contesta al telèfon. Finalment, s'ha activat la Guàrdia Civil.