Villarroya, el primer municipi en tancar les urnes, supera el seu propi rècord i vota en 29 segons

El municipi conclou la jornada electoral després que els set electors ja hagin dipositat la seva papereta

El col·legi electoral de Vilarroya, tancat després de 29 segons
El col·legi electoral de Vilarroya, tancat després de 29 segons | Europa Press
Nació
28 de maig del 2023
Actualitzat el 23 de juliol a les 10:26h


Ho han tornat a aconseguir. Villarroya, a La Rioja, ha estat de nou el primer municipi de l'Estat a tancar les urnes. En aquesta ocasió, a més, superant el seu propi rècord, ja que els set electors censats han votat en poc més de 29 segons, com ha relatat l'actual alcalde i candidat a revalidar el lideratge del consistori, Salvador Pérez.

La pràctica dona experiència i els habitants de Villarroya ja saben perfectament què han de fer. "Estem ja molt entrenats. Som set, tres són a taula, tres més de suplents i una altra persona més. Així que, per a les 8 del matí, ja estàvem tots aquí esperant", ha relatat Pérez. Tot, en unes eleccions municipals i autonòmiques, en què en haver-hi dues urnes, la cosa es posa una mica més complicada. Si bé, els veïns de la localitat estaven especialment motivats, perquè, com ha assenyalat Pérez, "hi havia un altre poble -no ha especificat quin- que ens volia fer la competència".

Villarroya fa anys que té el reconeixement de ser el primer poble a tancar les urnes electorals. Una circumstància que va començar com una cosa casual, però que ja s'ha convertit en una tradició, segellada fins i tot per la massiva presència de mitjans de comunicació a la localitat, que esperaven per fer-se ressò del rècord.

"No saps les càmeres que hi havia avui", ha assenyalat encara una mica sorprès l'actual alcalde de Villarroya, el més longeu en el càrrec de tot el país, ja que va prendre possessió per primera vegada l'any 1973 i ha anat encadenant mandats des de llavors. D'aquesta manera, el mes de setembre que ve -si revalida el lloc, un fet que ells ja coneixen perquè han fet l'escrutini de bon matí, però fins a les 20 hores no ho poden dir- complirà 50 anys com a primer regidor del municipi. "No em canso, ja hi estic acostumat", ha assegurat.