Emoció, controvèrsia i una audiència rècord: l'onzena gala d'«Eufòria» deixa el primer finalista

L’Elena va deixar definitivament el concurs en una votació molt ajustada i que va trencar tots els registres amb 140.465 vots decisius

Un dels records que es van batre és el de vots emesos
Un dels records que es van batre és el de vots emesos | TV3
Nació
27 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 14:56h
Nit històrica al plató d'Eufòria. El talent show de TV3 ha batut la nit d'aquest divendres el rècord d’audiència de la temporada amb un 23,8% de quota de pantalla, en una onzena gala màgica en què s'ha conegut el primer finalista. D'altra banda, l'Elena es va haver d'acomiadar dels seus companys, després d'una votació molt ajustada i que va batre el rècord en nombre de vots de tota la història del programa, amb 140.465 decisius, gairebé 100.000 més que en la darrera gala.   

Concretament, han seguit l'emissió fins a 399.000 espectadors, amb una audiència acumulada de 768.000 televidents i 125.000 espectadors de mitjana. Unes xifres que només superen les de la final de la primera edició del concurs. Amb tot, TV3 va ser la cadena més vista de divendres a Catalunya, amb un 16,1% de quota, a 5,4 punts de la segona opció.

L’Alèxia, la Carla, l’Elena, la Jim, la Sofia i el Tomàs van presentar aquesta setmana els seus temes amb excompanys eufòrics a les segones veus. La Jim va portar a l’escenari un dels himnes més cantats a Catalunya, Boig per tu, de Sau; la Carla va defensar una cançó icònica per a ella i per a tots amb el Cara de cul, d’Oques Grasses; mentre que l’Elena va explotar la seva faceta de vedet amb una de les seves cançons preferides, Cabaret, de Liza Minnelli; i la Sofia clavava Eloise, de Tino Casal, amb un vestuari salvatge. En Tomàs, després de ser el concursant favorit de la darrera gala, va fer emmudir al públic del plató amb Run boy run, de Woodkid; i l’Alèxia el va emocionar amb Release me, d’Agnes. 

A més, per primera vegada, els eufòrics van formar parelles per interpretar dos temes cada un: Telephone, de Lady Gaga i Beyoncé, amb l’Elena i la Jim als micròfons; mentre que el duet de l’Alèxia i el Tomàs, que van fer plorar fins i tot al jurat amb Per què he plorat?, del musical Mar i cel; i les dues veus increïbles de la Sofia i la Carla van crear sensació amb When you believe de les dives Mariah Carey i Whitney Houston.


 

Quins són els sis semifinalistes d'Eufòria?

  • Alèxia, de 21 anys i vinguda des de Constantí, estudia teatre musical a l'Institut del Teatre.
  • Jim, també té 19 anys i toca els mateixos instruments que el Jan, ella, però és veïna de Granollers i balla swing.
  • Sofia, una barcelonina de 23 anys que ha estat els últims anys a Nova York per trobar la seva essència.
  • Carla, una professora de música de 23 anys, criada a Terrassa que ha estudiat educació infantil. També toca la guitarra i l'ukulele.
  • Tomàs, de 17 anys i és d'Araós. Detalla que els seus pares són músics i que van ser ells qui li van traslladar la passió per la música. Toca l'ukulele i el piano. S'identifica com una persona curiosa i alegre. Li agrada molt Frank Sinatra i Elvis.
Arxivat a