L'Orgull LGTBI a Barcelona: activitats a tots els barris

El punt culminant de diverses setmanes d'actes serà el 28 de juny, amb el concert de l’Orgullosa al Moll de la Fusta

L'Orgull LGTBI arriba a tots els districtes de Barcelona
L'Orgull LGTBI arriba a tots els districtes de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Nació
29 de maig del 2023
Actualitzat el 11 de març del 2024 a les 16:13h

Entre el maig i el juny se celebren dues jornades clau en la lluita pels drets de les persones LGTBI, el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia i el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Barcelona s’afegeix als actes de reivindicació i celebració amb una àmplia programació que inclou el concert de l’Orgullosa i les activitats que organitzen els districtes i els museus de la ciutat per continuar defensant la diversitat sexual i de gènere.

Les activitats de que se celebraran entre els mesos de maig i juny al voltant de la comunitat LGTBI inclouen exposicions, festes, concerts, rutes guiades, tallers, xerrades o projeccions que es duran a terme tant al Centre LGTBI de Barcelona com en diversos espais públics, equipaments i museus de la ciutat. El punt culminant de la programació serà el 28 de juny, amb el concert de l’Orgullosa, que tindrà lloc al Moll de la Fusta.

Enguany els cartells que donen vida, color i força reivindicativa a les activitats són obra de l’artista lituana Egle Zvirblyte. Les creacions d’aquesta il·lustradora es caracteritzen per ser brillants i acolorides, impactants i irreverents, amb una forta presència dels temes de la identitat, la transformació, la connexió humana i el poder de la dona.
 


Les il·lustracions que componen els diversos cartells que ha dissenyat per a la ciutat, que també compten amb el disseny d’Arauna Studio, mostren una Barcelona combativa i compromesa amb la defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI.
 

Orgull de Barri

La celebració de l’Orgull LGTBI s’estendrà a tots els districtes amb un seguit d’activitats per celebrar i reivindicar la diversitat sexual, afectiva i de gènere en carrers, places, biblioteques o centres cívics, entre altres espais. Prop d’un centenar d’activitats com concerts, rutes guiades, tallers de drag, festivals d’arts escèniques, festes, xerrades, gravacions de pòdcasts o projeccions de documentals formaran part de la programació de l’Orgull de Barri, on també s’inclouen esdeveniments tan arrelats com la Festa Orgull del Karmel, l’Orgull de la Trini o l’Orgull de Classe a Nou Barris.

L’ampli ventall de propostes sorgeix de l’esforç de les entitats, les associacions i els equipaments que treballen dia rere dia per defensar els drets LGTBI i lluitar contra l’LGTBI-fòbia en el terreny comunitari, des de la proximitat i la participació.
 

Orgull de museus

Un any més, diferents museus de la ciutat tornen a unir-se per reinterpretar les seves col·leccions en clau LGTBI. Amb exposicions, visites guiades o tallers, es proposa una mirada des de la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com la natura, els esports o la creació artística.
 

Concert de l’Orgullosa

Per segon any consecutiu, la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI es materialitzarà amb un gran concert que es durà a terme al vespre al Moll de la Fusta. Durant els propers dies es donaran a conèixer els artistes que formaran part d’un esdeveniment per defensar i celebrar la diversitat, l’amor, les dissidències, les corporalitats diverses i l’orgull del col·lectiu LGTBI.