Una regidora del PSC de Salou denuncia assetjament laboral dins el grup municipal

Estela Baeza argumenta que "l'aparten" per denunciar la violència masclista dels seus companys de partit i la formació diu que no es van demostrar els fets

El ple del consistori tarragoní, en una imatge d'arxiu
El ple del consistori tarragoní, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Salou
Nació
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:41h

La regidora de Salou, Estela Baeza, sisena tinent d'alcalde de l'àrea de Benestar, Serveis Socials, Igualtat i Medi Ambient, denuncia en un comunicat oficial ser víctima d'assetjament laboral i maltractaments psicològic, des del 2019, per part d'alguns companys del seu grup municipal, el PSC.

Fonts del partit consultades per l'ACN, han admès que es va activar el protocol intern per assetjament laboral, però que el cas es va arxivar perquè "no es van demostrar els fets" i es van trobar "nombroses contradiccions". Des de l'Ajuntament del municipi del Tarragonès que no es va activar el protocol municipal perquè la regidora no ho va denunciar a l'ens local. Baeza argumenta que el partit l'ha apartat per denunciar la situació viscuda.

La regidora i militant del PSC conta en el comunicat que des de l'any 2019, ha patit assetjament per raó de sexe, maltractament psicològic i assetjament laboral per membres del grup municipal socialista. Baeza explica que la seva salut s'ha vist agreujada i que ha patit "por, pressió, aïllament i frustració" i ha estat de baixalaboral per "depressió i ansietat" en dos ocasions. També se li ha diagnosticat un trastorn d'estrès posttraumàtic.

Baeza ha rebut assistència sanitària i també del Servei d'Intervenció Especialitzada per a les víctimes de la violència masclista. La regidora diu que va comunicar la situació, dos cops, al partit l'any 2020 a través del protocol contra l'assetjament sexual i per raó de gènere del PSC. Dos anys més tard va presentar una denúncia al Comitè de Garanties del partit amb "proves". Des del partit, han assegurat que els fets no van quedar demostrats, però Baeza lamenta que tingués més pes la versió dels companys acusats que els seus documents mèdics.

La regidora de Salou també va demanar empara al Departament de Feminismes. Els protocols de la Generalitat reconeixen l'empara a càrrecs electes o altres treballadors eventuals des del final de març i serà a la tardor, que els ajuntaments hauran d'actualitzar els protocols propis per incloure el responement de la violència institucional.