Aquests són els documents que cal portar per poder votar el 23-J

El DNI, el carnet de conduir o el passaport serveixen per verificar la identitat: poden estar caducats, però han de ser originals i no fotocòpies

Un col·legi electoral de Manlleu durant les eleccions espanyoles del 2019
Un col·legi electoral de Manlleu durant les eleccions espanyoles del 2019 | Adrià Costa
Nació
19 de juliol del 2023
Actualitzat a les 18:15h

El 23-J ja és a tocar i aquest diumenge milers de catalans s'aproparan a les urnes per emetre el seu vot. Però compte: és important que no hagis de fer mitja volta perquè t'has deixat la documentació necessària per poder emetre el teu vot. La papereta i el sobre podràs agafar-los al col·legi electoral si te'l deixes a casa, però sense els documents necessaris, hauràs de tornar a casa amb el vot a la mà.

Així doncs, aquest diumenge abans d'anar cap a les urnes assegura't que portes o bé el DNI, o bé el passaport amb foto o bé el carnet de conduir també amb foto. És imprescindible perquè els membres de la mesa electoral puguin comprovar que la persona que està intentant votar és realment la que consta a qualsevol d'aquests tres documents.

Pel que fa als ciutadans estrangers que tinguin dret a vot, podran votar sempre que mostrin la seva targeta d'identitat d'estranger. En qualsevol dels casos, cal recordar que els documents poden estar caducats, però sempre han de ser els originals. Així doncs, la mesa electoral mai acceptarà validar la identitat amb fotocòpies.