Colau redueix les eleccions a dos únics escenaris per captar indecisos: així és el seu cara o creu

La líder de BComú remarca que, analitzada l'evolució de la campanya electoral fins a l'últim dia, els números ja només deixen la possibilitat d'un govern amb presència dels comuns amb ERC o PSC o la d'un executiu pactat entre Trias i Collboni

L'alcaldessa Ada Colau, en un acte matinal, l'últim dia de campanya
L'alcaldessa Ada Colau, en un acte matinal, l'últim dia de campanya | ACN / Blanca Blay
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:16h

Ho ha dit de mil maneres, els últims dies. I tanmateix, l'alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha trobat una nova manera de repetir el missatge que fa setmanes -si no mesos- que s'esforça a inocular a la població barcelonina. Ara, concretament, a l'ampli espectre d'indecisos que pul·lulen per la ciutat, segons les enquestes. "Arribem a un final amb molta gent indecisa", ha expressat la líder de Barcelona en Comú, preparant el terreny per a l'estocada habitual. Tot seguit, vinculant-ho al contingut del discursos dels seus rivals polítics en campanya, Colau ha insistit que només hi ha dues possibilitats: o "un govern progressista" liderat pels comuns, en què inclou tant ERC com el PSC com a socis a considerar, o "un govern Trias-Collboni, que seria el del retrocés"

"No hi ha possibles pactes alternatius", ha insistit la cap de files de Barcelona en Comú, des dels Jardins de Ca l'Aranyó, a Sant Martí, després d'haver valorat els posicionaments de les altres formacions els últims dies. És o cara o creu, ha volgut subratllar. També ha denunciat "un gir" del PSC a l'hora de presentar polítiques que han virat "cap a la dreta", en aquesta campanya. Tanmateix, ni això, ni el tuit que fan córrer figures de la seva candidatura en què es veu la presentadora conservadora Ana Rosa Quintana demanar el vot per Collboni, ni cap de les tensions internes disparades a final de mandat han aconseguit maldar la voluntat dels comuns de mantenir els socialistes com a soci prioritari. Tant és així que, preguntada per aquest diari sobre la deriva que denunciava en el PSC el situava fora de l'àmbit d'esquerres, Colau va seguir defensant la llista socialista com una entitat progressista.