A presó el professor de karate acusat de fer tocaments a un menor a Barcelona

L'home, de 64 anys, estava contractat "per a un servei extern" a l'Esportiu Claret

Imatge d'arxiu d'un karateka
Imatge d'arxiu d'un karateka | Europa Press
Nació
27 de maig del 2023
Actualitzat a les 8:34h
El jutge ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al professor de karate a l'Esportiu Claret de Barcelona acusat de realitzar tocaments a un alumne de 16 anys, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la nit d'aquest divendres. El centre ja va apartar cautelarment el docent, de 64 anys, el mateix dia en què van rebre la denúncia de la família de la menor. L'endemà, detallen, els Mossos d'Esquadra el detenien per un delicte d'agressió sexual.

L'entitat, que depèn dels Missioners Claretians, ha indicat també que anteriorment no hi havia hagut cap queixa contra aquest home, que tenia a càrrec un grup de menors i un d'adults. Fonts policials han explicat a Europa Press que l'home estava contractat "per a un servei extern". L'Esportiu Claret, amb 47 anys d'història, ja ha comunicat els fets a la Fiscalia i aquesta jornada ha explicat a les famílies de la resta de menors els motius pels quals se l'ha decidit apartar.

Segons ha detallat l'entitat, des del dia que es va apartar cautelarment l'instructor de totes les seves activitats es va posar a disposició de la família afectada el servei extern dels Missioners Claretians de prevenció i atenció a possibles afectats, dirigit pel jurista Xavier Puigdollers. En la reunió que els responsables del centre han fet aquest dimecres amb les famílies de la resta de menors que havia tingut a càrrec seu, s'han compartit recursos i consells que donen els Mossos per detectar altres possibles casos. A més a més, s'ha convidat les famílies a denunciar a la justícia qualsevol fet que creguin oportú.

Paral·lelament, s'ha informat per correu electrònic als usuaris del centre que assistien a les classes de l'instructor afectat dels motius de la suspensió de la seva activitat. Finalment, l'Esportiu Claret ha demanat que es preservi la intimitat dels menors que poden estar afectats i la presumpció d'innocència. Alhora, també ha subratllat que manté un compromís "ferm" de "tolerància zero" davant de qualsevol indici o actitud "que atempti contra la dignitat dels menors".

 
Arxivat a