1 de 10
a la llar

Set plantes verinoses d'exterior que més val no tenir al jardí

Tot i que algunes s'utilitzen sovint per decorar zones comunes, és millor retirar-les i substituir-les per d'altres que no tinguin risc per a la salut

Set plantes verinoses d'exterior que més val no tenir al jardí | Cedida
per Nació, Barcelona | 24 de maig de 2023 a les 21:39 |
Les plantes han servit d'element decoratiu des de temps immemorials, així doncs, és comú que formin part de l'escena en cases, terrasses o jardins d'urbanitzacions. A més, a aquests éssers vius se'ls ha reconegut diversos beneficis com la purificació de l'aire, la reducció de la sequedat en l'ambient o la contribució al benestar emocional.


D'altra banda, hi ha un llistat de plantes d'exterior que se'ls ha atorgat l'etiqueta de tòxiques per les seves propietats i poden posar en risc la salut de les mascotes, els nadons o les persones al·lèrgiques. Per aquest motiu, cal identificar-les i es recomana evitar-les en la mesura que sigui possible. Te'n mostrem 7 que són verinoses. 

 

Estrella de Betlem

Aquesta planta de belles indubtable és comuna en els jardins. El seu nom en llatí és Ornithogalum Umbellatum i en ser ingerida pot perjudicar el sistema nerviós, de la mateixa manera que té tendència a crear plagues perquè atrau mosques blanques i bavoses.

Estrella de Betlem Foto: Cedida

 

Didalera

Aquest curiós ésser viu rep el nom per la seva similitud a un dèdal. Les seves fulles amples, aparentment inofensives, pot provocar atacs al cor en cas d'empassar-la.
 

Didalera Foto: Cedida

 

Adelfa

Les adelfes sovint funcionen d'element decoratiu de jardins comunitaris, no obstant això, és una de les plantes més verinoses que existeixen. També conegudes com a llorer de flor per la seva olor, el seu mínim consum pot causar vòmits, diarrea i taquicàrdies. Un còctel que pot suposar la mort en cas d'ingerir una gran quantitat.

Adelfa Foto: Cedida

Estramoni

L'estramoni, nomenada també Trompeta d'àngel, és un arbust habitual en jardins i zones comunitàries per l'atractiu de les seves flors. Ara bé, les llavors d'aquestes plantes són tòxiques i poden generar problemes de salut en cas de ser ingerides.

Estramoni Foto: Cedida

 

Peiot

La planta Lophophora Williamsii, en llatí, forma part de la família dels cactus. El seu gran avantatge és la facilitat per poder-la mantenir, ja que no requereix gaire cura. El seu desavantatge, però, les llavors situades en la part superior de l'ésser provoquen al·lucinacions.

Peiot Foto: Cedida

 

Hortènsia

La ingesta de les fulles i flors de la coneguda planta, produeix els mateixos efectes que el consum del cianur. Dit d'una altra manera, una dosi petita els símptomes són lleus, però una gran quantitat de consum pot causar atacs cardíacs i, fins i tot, la mort.

Hortènsia Foto: Cedida

 

Heura verinosa

La planta sovint s'utilitza en façanes i jardins per les seves capacitats enfiladisses. Un element ornamental que es pot convertir en una arma molt desagradable. Els efectes per contacte són dermatitis, inflamació i butllofes i per la seva ingesta és l'alteració del sistema nerviós.

Heura verinosa Foto: Cedida


Altres notícies que et poden interessar

 

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació