Què hi ha en joc a les principals ciutats de Catalunya?

Consulta en aquest mapa interactiu totes les claus per entendre el taulell sobre el qual es jugaran els comicis del 28-M a municipis d'arreu del país

Punts emblemàtics de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, en imatges d'arxiu
Punts emblemàtics de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, en imatges d'arxiu | Nació
25 de maig del 2023
Actualitzat el 27 de maig a les 17:43h


Aquest diumenge 28 de maig Catalunya celebra eleccions municipals als més de nou-cents municipis del país. Milions de persones estan cridades a les urnes per decidir el futur del seu poble o ciutat. En alguns seran decisives per iniciar o consolidar un canvi de rumb del govern municipal, mentre que en altres zones serviran per donar continuïtat a projectes històrics.
 

El mapa permet fer zoom per seleccionar millor els municipis que estan molt propers entre si (sobretot de l'entorn de Barcelona). I per accedir a cadascun dels article, cal clicar sobre el punxó corresponent per fixar el núvol i, llavors, clicar al seu titular.

Sigui com sigui, l'administració local és la més pròxima a la ciutadania i d'ella en depèn el futur de les ciutats. En el següent mapa interactiu es pot consultar tot allò què hi ha en joc a les principals ciutats del país. Des de qui és l'alcalde o alcaldessa actual i qui podria rellevar-lo? Quins són els principals debats de la campanya electoral de cara els comicis, o quins pactes poden haver-hi després del 28 de maig per conformar un nou govern local.