«O comunisme o el model de Puigdemont»: el debat de TV3, en 10 frases

Colau retreu a Collboni que vagi entrant i sortint del govern municipal per interès propi mentre l'oposició apuja el to per la gestió dels comuns i el PSC a l'Ajuntament

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona, en el debat de TV3
Els candidats a l'alcaldia de Barcelona, en el debat de TV3 | ACN
Oriol March / Bernat Surroca
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 0:58h


Falten només cinc dies per a les eleccions del 28-M i els partits intensifiquen els esforços per mirar d'aconseguir el màxim nombre de vots en una votació que es preveu ajustada i en què els indecisos poden fer decantar la balança a favor d'uns o altres. Aquest dimarts, els caps de llista de les formacions amb representació a l'Ajuntament de Barcelona han fet l'últim debat abans de la votació, el de TV3 i Catalunya Ràdio. Les enquestes dibuixen un triple empat, entre Jaume Collboni, Ada Colau i Xavier Trias. Ernest Maragall està consolidat a la quarta posició, lluny de l'alcaldia, i Daniel Sirera tancaria la representació al consistori. Més enllà del nombre final de regidors i de qui acabi governant la ciutat, les enquestes no esclareixen si la CUP i Vox aconseguiran entrar a l'Ajuntament, però coincideixen a deixar-ne fora Ciutadans i Valents.

Repassem a continuació les deu frases més destacades de l'últim debat electoral:

1. Ernest Maragall dispara contra Collboni: "El 28-M decidim qui decideix sobre Barcelona: o la Moncloa o els barcelonins"

2. Anna Grau: "S'ha de descolauitzar l'urbanisme i la mobilitat"

3. Xavier Trias, contra Collboni: "Ara es fa el despistat, però és l'escolanet de Colau"

4. Jaume Collboni, a Trias: "La presidenta del seu partit [Laura Borràs] ha tallat la meridiana durant 1.000 dies"

5. Ada Colau retreu a Collboni que hagi "deixat tirada" la ciutat de Barcelona: "Depèn del bloc, Collboni és govern o és oposició"

6. Daniel Sirera, a Colau i Collboni: "El seu model de neteja només agrada a rates i paneroles"

7. Eva Parera: "El model de Colau i Collboni és comunisme, i el model de Trias és el model de Puigdemont"

8. Anna Grau, a Collboni: "Sense vostè molt probablement no tindríem el Mobile... però tampoc tindríem Colau com a alcaldessa"

9. Jaume Collboni: "He hagut de fer d'alcalde durant aquest mandat"

10. Ada Colau llança la proposta del "pla Amsterdam": "Prohibir que els grans tenidors, bancs o fons voltor puguin vendre a altres grans propietaris, i que només puguin vendre pisos a persones per residir-hi"