Laporta compleix: demana que el Barça sigui acusació particular en el cas Negreira

El club argumenta que podria haver estat afectat del delicte d’administració deslleial per raonar la doble condició, que ara estudia la magistrada encarregada del cas

Joan Laporta, en imatge d'arxiu
Joan Laporta, en imatge d'arxiu | FCB
Nació
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:28h
El Barça passa a l'atac. Aquest dilluns un dels advocats del club en el cas Negreira, Marc Molins, ha enviat un escrit al jutjat en el qual demana que els blaugrana puguin personar-se com a acusació particular en la causa a banda d'investigats. Ha tingut accés al text El Nacional, que per argumentar la decisió ha detallat que el Barça podria haver estat afectat del delicte d’administració deslleial.

"El club és el primer interessat a aclarir si aquells fets haurien perjudicat el patrimoni de l'entitat", ha assegurat Molins, que també ha precisat que la seva petició encara no ha obtingut resposta per part de la jutgessa al capdavant de la instrucció, Sílvia Lopez Megia, de reforç en el jutjat d’instrucció número u de Barcelona.

Recordem que en el marc del cas Negreira, la justícia intenta esbrinar si, efectivament, l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira va cometre algun delicte, després que els mitjans de comunicació es fessin ressó que va cobrar al voltant de 7,5 milions d’euros als blaugrana des de l'any 2011 fins al 2018 per fer uns presumptes informes perquè al Barça no el perjudiquessin els àrbitres.

La magistrada va acceptar el març passat la denúncia de la Fiscalia contra Enríquez Negreira, i contra els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, els exdirectius del club Òscar Grau i Albert Soler i el mateix club, com a persona jurídica. 
Arxivat a