Colau promet regalar un any de Bicing gratuït als joves de fins a 20 anys

Els comuns situen la necessitat d'arribar al públic d'entre 16 i 20 anys per fomentar l'ús futur de la bicicleta, després de veure que només un 12% d'aquest segment de la població està inscrit al Bicing

Ada Colau, aquest matí, presentant la nova mesura de Bicing gratuït a la Zona Universitària
Ada Colau, aquest matí, presentant la nova mesura de Bicing gratuït a la Zona Universitària | ACN / Blanca Blay
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:02h


Un any de Bicing gratuït a tots els joves d'entre 16 i 20 anys. Aquesta és la mesura que Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i candidata a les municipals, ha presentat aquest dilluns com a part del seu pla per tornar a governar la capital catalana. La proposta, que tindria un pressupost total d'uns 5,7 milions d'euros durant tot el mandat, vol fomentar l'ús de la bicicleta entre la ciutadania, i especialment entre els joves. Amb la idea que cada vegada sigui més normal moure's pedalant per la ciutat, el Bicing és una porta d'entrada per seduir els joves, ha explicat Colau, amb una trobada amb els mitjans de comunicació a la Zona Universitària. 

La idea presentada pels comuns parteix de la xifra que només un 12% de la població barcelonina entre 16 i 20 anys és usuària del Bicing. Per contra, més de la meitat dels joves escullen el transport públic per a moure's en el dia a dia. Això dona una possibilitat de "creixement" que Colau vol aprofitar. "El que ha de fer l’administració pública és oferir alternatives al transport privat", ha apuntat l'alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú.

Les tarifa plana actual val 50 euros l'any. Ara, però, la mesura de l'abonament gratuït ve per facilitar que s'estalviïn també aquest pagament durant una anualitat. Això queda disponible perquè el jove ho sol·liciti en el moment que vulgui, des del moment que té 16 anys fins que en deixa de tenir 20.