Els comuns converteixen el «tot és culpa de Colau» en la cançó de la campanya

Una rumba irònica composta per activistes de Barcelona en Comú, l'entrega musical que succeeix 'El run run' i 'Filla del Guinardó'

Un fotograma del videoclip, amb Janet Sanz, Ada Colau i Yolanda Díaz
Un fotograma del videoclip, amb Janet Sanz, Ada Colau i Yolanda Díaz | BComú
Nació
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:12h


Capgirar les crítiques és una cosa que l'alcaldessa de Barcelona i candidata a les municipals, Ada Colau, ha utilitzat com a argumentari formal durant la campanya, els darrers dies. Com més s'ataca les superilles i les polítiques d'habitatge, més les reivindica. El que no se sabia fins ara, però, és que la mateixa tàctica, ara amanida amb ironia, protagonitzaria també la cançó electoral de Barcelona en Comú. En aquest cas, com ja s'havia fet amb unes samarretes promocionals, s'ha aprofitat la hipèrbole crítica del "tot és culpa de Colau" -substituint el nom de Yoko Ono pel de l'alcaldessa- per treure pit de les polítiques fetes els últims anys. "Això sí que és culpa de Colau", diu la cançó, situant aquest vers com a títol també.

Una de les característiques del tema, que succeeix El run run de 2015 i Filla del Guinardó de 2019, és que ha estat composat per activistes de Barcelona en Comú. La producció, a més, ha anat a càrrec de Caballo Grande i Sam Mosketón, mentre que els instruments i veus els han fet artistes del món de la rumba com el mateix Sam Mosketón, Susy Ferrer, Rumberos del carrer de la Cera i músics cubans com Armando Suárez.