Ulleres i lentilles gratuïtes en una òptica municipal per atendre la pobresa: nova promesa de Colau

La proposta de BComú es faria extensible a la gent gran, després, i voldria arribar a tota la població, en una última fase, presentant preus reduïts en material òptic

Un home es fa una revisió ocular.
Un home es fa una revisió ocular. | Europa Press
18 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:30h

Després d'iniciar el dentista gratuït per a persones amb pocs recursos econòmics i de crear el psicòleg municipal, ara l'alcaldessa i candidata a les eleccions municipals, Ada Colau, fa el salt a l'anunci d'una òptica pública barcelonina. La promesa planteja un equipament en què persones pobres poguessin ser ateses i rebre de maneragratuïta ulleres i lentilles. Aquesta seria la primera fase. Amb el temps, també es preveu arribar a oferir el servei a tota la població, amb material òptic a preus reduïts.

Colau ha anunciat la mesura en una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies, on s'ha aclarit també que la intenció és passar per tres fases. La primera, anirà dirigida a persones en situació de vulnerabilitat econòmica perquè puguin tenir el material mínim de salut visual cobert. El segon pas implicaria "un acord amb les òptiques de la ciutat per fer tarifació social per a persones grans". És a dir, que la gent gran tingués descomptes en ulleres i lents de contacte aportant la Targeta Rosa i Targeta Barcelona Solidària. Amb aquest doble pla es preveu arribar a unes 20.000 persones. I es calcula que per l'Ajuntament això tindria un cost de 400.000 euros anuals. En un últim estadi de la proposta, s'arribaria a permetre l'accés a l'òptica a tots els públics. 

En aquesta línia, la candidata de Barcelona en Comú ha aprofitat per exhibir feina feta. "A Barcelona hem estat pioners oferint recursos què no cobreix la cartera de salut habitualment", ha apuntat en una roda de premsa en què també ha expressat que el dentista municipal ja acumula 50.000 visites o que el servei de consulta psicològica té "més de 6.000 usuaris" a diferents punts de la ciutat.