Polèmica a Badalona perquè el líder de Junts diu que prefereix Albiol d'alcalde abans que el candidat d'ERC

Les declaracions de Torrents generen reaccions de desaprovació en l'espai independentista i després matisa que no oferirà el suport al cap de llista del PP per ser investit

David Torrents, candidat de Junts a l'alcaldia de Badalona
David Torrents, candidat de Junts a l'alcaldia de Badalona | Junts
17 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:42h

Els pactes postelectorals són un dels debats claus a les campanyes electorals i a Badalona són, com s'ha demostrat durant l'última dècada, imprescindibles a l'hora de conformar govern sobretot si Xavier Garcia Albiol no aconsegueix la majoria absoluta als comicis del 28-M. L'executiu actual podria reeditar el pacte, però unes declaracions del candidat de Junts, David Torrents, han generat polèmica just el dia en què celebra l'acte central de campanya amb Carles Puigdemont i Laura Borràs, entre altres.

El també secretari d'organització de Junts ha assegurat en una entrevista a Badalona Comunicació que, si ha de triar entre Albiol o el candidat d'ERC, Àlex Montornès, es queda amb el candidat popular. Torrents ho justifica davant la inoperància de l'actual regidor republicà: "Soc el regidor de serveis socials; qui porta la regidoria de recursos humans és Montornès i jo no tinc ni cap de serveis jurídics, ni cap de serveis socials, ni cap de departament ni lletrat".

El líder de Junts a la ciutat manté que mai deixarà de ser independentista, però conclou que si ha de triar qui ho fa millor per al municipi és el candidat del PSC i actual alcalde, Rubén Guijarro. Davant la polèmica aixecada, Torrents va matisar que mai farà a Albiol alcalde, però que les seves declaracions anaven dirigides a "no fer seguidisme" a ERC. El secretari d'organització va respondre així personalitats de l'independentisme com Dolors Bassa o Lluís Llach, que li van retreure les declaracions.
 
La realitat, però, és que segons quins siguin els resultats de les eleccions del pròxim 28 de maig, potser Torrents ha de triar entre Albiol o Montornès. Si el candidat popular no aconsegueix la perseguida majoria absoluta i el republicà queda com la primera força d'esquerres, es podria reeditar l'ordre de forces que ara manté Guijarro en l'alcaldia. Si Torrents aconsegueix revalidar o augmentar la seva representació al consistori badaloní -ara té un sol regidor- haurà de donar el seu vot a un nou executiu progressista o, indirectament, obrir el camí perquè Albiol governi com a llista més votada.