El fill del candidat de Vox a Barcelona, caçat amb una porra extensible a les protestes de la Bonanova

El jove denunciat pels Mossos es diu igual que el seu pare, Gonzalo de Oro-Pulido, el líder de la formació ultradretana per a les properes eleccions

A la dreta, el candidat Gonzalo de Oro-Pulido
A la dreta, el candidat Gonzalo de Oro-Pulido | Vox
16 de maig del 2023
Actualitzat el 17 de maig a les 3:00h
El fill del candidat de Vox a les eleccions municipals de Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido, que es diu igual que el pare, va ser caçat amb una porra extensible durant les mobilitzacions del dijous passat al barri de la Bonanova, amb les ocupacions dels edificis El Kubo i La Ruina com a focus, ha pogut saber Nació. Van ser els Mossos d'Esquadra els que van aturar el jove i el van denunciar per portar una arma il·legal, en trobar-lo formant part de les marxes dels grups que quedaven restants durant aquella nit.

La denúncia s'emmarca en el mateix context d'altres grups detectats pels Mossos les hores posteriors a la convocatòria de la protesta. De fet, ja van informar l'endemà dels fets que almenys havien tramitat dotze denúncies contra persones contràries a l'ocupació dels edificis. Amb aquell desplegament permanent que es va mantenir les hores posteriors a les grans mobilitzacions, la policia catalana va detectar un grup de joves que intentava acostar-se als blocs i van acabar denunciats per desobediència.

A més, les mobilitzacions d'aquells dijous van implicar la presència de diversos col·lectius d'extrema dreta, i es van viure episodis en què els manifestants proferien crits nazis com "Sieg heil" i feien la salutació feixista. Amb una convocatòria iniciada pel grup Desokupa, i atiada inicialment per partits de dreta i extrema dreta com Vox, es va posar el focus en dues ocupacions i es va intentar un clima d'hostilitat contra els ocupants dels edificis i els col·lectius antifeixistes. Ara, a més, se sap que s'hi van portar armes i que un d'aquests portadors era el fill d'un candidat a l'alcaldia de Barcelona.
Arxivat a