Anna Grau s'encomana a una missa rociera de Nou Barris

Ciutadans s'aferra a un dels barris on va obtenir uns millors resultats en les municipals del 2019

Anna Grau fent campanya a Nou Barris.
Anna Grau fent campanya a Nou Barris. | Cs
13 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:28h

Ciutadans sap que ho té molt difícil per sobreviure políticament aquest 28-M i mantenir-se dins del consistori barceloní. En les anteriors eleccions municipals del 2019, va ser a Sarrià-Sant Gervasi (on va guanyar amb el 24% dels vots) i a Nou Barris (amb un 13%) on el partit, coaligat amb la Barcelona pel Canvi de Manuel Valls, va obtenir un millor resultat. Aquesta tarda Anna Grau ha fet campanya de carrer per l'eix comercial de Via Júlia, al cor del barri.

S'hi celebrava la festivitat de les Creus de Maig, d'arrel andalusa i amb seguiment a Nou Barris i s'ha pogut veure la candidata taronja entrant al recinte on en aquell moment se celebrava una missa rociera. Abans, diversos veïns s'han acostat a Grau per saludar-la. Dues dones semblaven molt convençudes: "Quitadla del mundo a Colau!", ha dit una d'elles. "És más mala...".  

A la Via Júlia, no han faltat algunes persones que han demanat de fer-se fotos amb la candidata ("que guapa que és!"), que mostra taules per al tracte a curta distància. Alguns vianants s'aturaven a la carpa lleument mullada de pluja que Ciutadans ha instal·lat a la plaça de Francesc Layret. I és que la nomenclatura sol fer estranys companys de viatge. 

Un dels veïns ha mostrat simpatia pel partit, però també ha deixat anar la seva crítica personal, assegurant que Inés Arrimadas s'havia equivocat no presentant una moció de censura al Parlament de Catalunya. L'home tenia memòria i ha recordat com Felipe González ho va fer contra Suárez en l'inici de la Transició: "Va perdre però va poder exposar el seu programa". Pel que es veu, el desistiment d'Arrimadas després d'haver quedat al davant de la primera força al Parlament pesa com una llosa per molts exvotants del partit. 

Entre els qui semblaven més convençuts hi havia un jove de nacionalitat colombiana-espanyola que tenia molt clar quin era l'objectiu a abatre: "Pedro Sánchez vol partir Espanya i no s'ha de permetre. Vol que Catalunya i el País Basc siguin nacions i d'aquesta manera trencarà Espanya. Està governant amb guerrillers". I l'ha definit com un "Hugo Chávez amb corbata". Una de les coses que més l'ha ofès és que hagi rebut amb tots els honors a Gustavo Petro. 

La candidata escoltava tots els qui se li acostaven. Alguns, persones grans amb moltes ganes d'explicar les seves vivències a algú, com sol passar en situacions així. Una de les coses que ha de fer un candidat és escoltar. Entre conversa i conversa, Grau explicava que dels dos barris d'on Ciutadans espera passar més el rasclet, Nou Barris ho troba més assequible pel seu tarannà. Les urnes diran si la invocació a la Verge rociera dona fruits.