Anna Grau emula Rivera i mostra el tors nu en el cartell electoral de Ciutadans

"Allibera't" serà el lema de la formació taronja en la campanya que comença demà, en què l'alcaldable vol tornar al "quilòmetre zero" de la fundació de la formació

Anna Grau i els primers candidats de la llista de Ciutadans aquest dimecres.
Anna Grau i els primers candidats de la llista de Ciutadans aquest dimecres. | Cs
10 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:02h

Com Albert Rivera, però només el tors. El cartell de Ciutadans per a les eleccions municipals a Barcelona mostra l'alcaldable, Anna Grau, amb el tors nu, emulant la imatge que va popularitzar l'Albert Rivera en la primera campanya del partit a les eleccions catalanes del 2006. En aquella ocasió, Rivera apareixia amb tot el cos nu, però tapant-se els genitals amb les mans. D'aquesta manera volia mostrar que el partit "no tenia res a ocultar".

Anna Grau ha reconegut que és precisament l'esperit fundacional de Ciutadans ("no tenim res a amagar") el que volen recuperar en aquesta campanya. "Volem tornar al quilòmetre zero de Ciutadans", ha assenyalat. Una idea en què la candidata, amb les enquestes en contra, insisteix des del moment inicial de la precampanya. 

"Allibera't" serà el lema de la campanya electoral de Ciutadans a Barcelona, que s'ha presentat aquest dimecres a la seu de la formació, al barri de Sant Antoni. Tot i que el lema que han presentat ha estat només en castellà, "Libérate". L'alcaldable taronja, Anna Grau, ha afirmat que el lema vol dir moltes coses en una ciutat que "ha patit moltes coses, com decadència i abandonament polític". Grau ha dit que volen "alliberar" Catalunya i recuperar l'ànima metropolitana de Barcelona. "Hem de recordar l'olor de la llibertat", ha dit l'alcaldable.

Grau ha posat en valor el paper jugat per Ciutadans en la política catalana en els anys del procés, que ha considerat cabdal. L'alcaldable ha assegurat que el 2017 el "cop" hagués tingut un camí més fàcil sense l'existència del seu partit. També ha assegurat que gràcies a l'existència de Ciutadans la situació social seria pitjor. 

Ha llançat l'artilleria contra l'actual alcaldessa, buscant una mena de cos a cos amb ella, afirmant que hi ha una Barcelona "decadent" en mans d'Ada Colau, que ha fet una ciutat on només poden viure "els molt rics o els subvencionats per Colau". De nou ha brandat la posició antiokupa del seu partit, prometent que no donarà "ni un duro en subvencionar okupes" i comprometent-se a crear una unitat especialitzada en antiokupació dins de la Guàrdia Urbana. Grau també ha atacat el PP de Daniel Sirera, amb qui competeix en una franja electoral, al·ludint a una "dreta fallida" que només li interessa Catalunya per "canviar cromos en la marxa capa la Moncloa".