El PP de Sirera assajarà una campanya «barcelonina i assenyada»

El candidat popular aposta per un discurs que "eviti la crispació" i es desmarca de l'estratègia de Ciutadans, Valents i Vox d'organitzar actes contra els okupes d'El Kubo

Alberto Núñez Feijóo i Daniel Sirera en un acte a Barcelona.
Alberto Núñez Feijóo i Daniel Sirera en un acte a Barcelona. | Europa Press
09 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:49h

"Moderació", "evitar la crispació" i deixar clares les distàncies entre el PP i la resta de forces de la dreta espanyola, de Ciutadans a Vox passant per Valents. Aquesta és l'estratègia en la qual vol jugar a fons la direcció del PP català, amb el seu alcaldable per Barcelona, Daniel Sirera, de cara a les eleccions municipals. Un enfocament que encaixa, segons ells, amb la línia política d'Alberto Núñez Feijóo i que l'alcaldable ja ha explicitat darrerament. 

L'objectiu d'aquesta campanya, segons fonts del PP, és molt clar: doblar la representació al consistori, passar dels actuals 2 regidors del 2019, assolits pels pèls, a 4. Però al PP són conscients que amb l'actual mapa fragmentat, l'important és ser presents al consistori i que tot increment de la representació serà un èxit. "Ser 3 regidors i condicionar la governabilitat seria un triomf", asseguren. 


L'actitud davant l'okupació com a símbol 

Ciutadans ja ha anunciat que farà del discurs antiokupes un dels elements centrals de la seva campanya, amb la presència de la seva alcaldable, Anna Grau, davant l'espai okupat il·legalment d'El Kubo. Per aquest dijous, el moviment Desokupa ha convocat un acte per desallotjar El Kubo, al qual han confirmat assistència Ciutadans, Vox i Valents. El PP no hi anirà, ja que no hi ha una ordre judicial que avali l'actuació. Des de l'equip de Sirera posen aquest fet com a exemple d'una línia "seriosa" pròpia d'un partit de govern. 

Sirera ha demanat per carta a l'alcaldessa Ada Colau que faci de mediadora amb els propietaris de les dues finques okupades i els dos jutjats que intervenen en els procediments de desallotjament "per trobar una data conjunta per donar compliment a l'ordre legal de desnonament". Sirera també recorda que els dos immobles van ser okupats durant el mandat de Jordi Hereu i han continuat durant els mandats de Xavier Trias i Ada Colau. 


"Ser alcalde el 2027"

Des de l'equip de Sirera assenyalen quin és l'objectiu a llarg termini del candidat: "Ser alcalde del 2027". Per això reclamaran ara un bon resultat, uns 4 regidors que serien una bona plataforma de cara a les properes municipals, quan confien a assolir 8-9 regidors. Al PP afirmen que són l'única formació de la dreta espanyola que pot ser present ara al consistori, i que si els votants de Ciutadans, Valents i Vox es decantessin per un vot útil, el PP podria arribar a 6 regidors. Xifren aquest bloc en un 17-18%

Alberto Núñez Feijóo serà a Barcelona el 18 de maig. No es descarta una altra visita pe`ro el líder del PP es juga molt en aquestes eleccions i ha de fer campanya arreu de l'Estat. Tampoc està prevista la presència d'Isabel Díaz Ayuso, concentrada en obtenir la majoria absoluta a la Comunitat de Madrid. I, en tot cas, potser massa polaritzadora per una campanya tan "barcelonina i assenyada".