Foment assegura que l'acord salarial amb els sindicats mostra «l'ànima social» dels empresaris

Sánchez Llibre s'alinea amb la CEOE i considera que l'increment salarial pactat "garanteix la pau social i l'estabilitat econòmica"

Sánchez Llibre aquesta tarda, a la seu de Foment.
Sánchez Llibre aquesta tarda, a la seu de Foment. | Europa Press
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:51h
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha expressat el seu suport a l'acord tancat divendres entre la patronal espanyola CEOE i els sindicats CCOO i UGT, i que contempla un augment salarial del 4% per a aquest any, i increments del 3% per al 2024 i 2025. "És un bon acord -ha dit-, un acord equilibrat pel que fa a retribucions i actualitzacions de salaris respecte a la inflació dels propers anys". 

Però Sánchez Llibre ha afegit un altre element. L'acord demostra, segons ell, que els empresaris tenen "ànima social". El líder patronal ha destacat que l'acord "garanteix l'estabilitat econòmica i la pau social" alhora que posa en valor la posició de Foment, "que sempre ha advocat per la concertació social". 

Sánchez Llibre ha reclamat al govern espanyol que, després d'aquest acord entre els agents socials, "prengui nota" i engegui mesures que ajudin a una major "competitivitat" de les empreses, amb polítiques fiscals que permetin més ocupació i una administració pública "més eficaç". 

El líder de Foment, que ha felicitat el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el seu equip negociador per assolir l'entesa amb els sindicats, ha insistit en què Foment està plenament alineat amb la CEOE en aquest tema i ha recordat l'acord produït entre els sindicats i la patronal del metall. Un acord "difícil" en què el paper de Foment va ser cabdal per garantir l'estabilitat en el sector i que Sánchez Llibre ha qualificat de "pioner".     

Divendres es va fer públic l'acord, subscrit en el marc de les negociacions per a l'ocupació i la negociació col·lectiva. Aquest dilluns, la cúpula de la CEOE i la direcció del sindicat UGT han ratificat per unanimitat l'acord, mentre que Comissions té previst fer-ho demà. L'acord final era un objectiu que el govern espanyol havia assenyalat com a prioritari.