Carles III, coronat rei d'Anglaterra en una cerimònia històrica

Al crit de "Déu salvi el rei" o "Llarga vida al rei", el Regne Unit dona la benvinguda a un nou monarca després de la mort d'Isabel II

Carles III amb la corona reial
Carles III amb la corona reial | Europa Press
06 de maig del 2023
Actualitzat el 07 de maig a la 13:47h
Carles III ja és el nou rei d'Anglaterra. Ha estat coronat en una cerimònia històrica aquest dissabte a l'abadia de Westminster com el successor de la difunta Isabel II -la monarca més longeva en més de 1.000 anys- en un acte que feia més de mig segle que no es veia al país.

Carles i la seva dona, Camil·la -ara ja reina consort-, han arribat en carruatge des del palau de Buckingham davant de l’atenta mirada de milers de persones que s'han congregat als carrers en un dia gris amb pluges fines. Un cop dins de Westminster, el monarca ha assumit el tan esperat regnat a la cadira de coronació després que el bisbe de Canterbury, Justin Welby, li fes la unció privada -l'única part de l'esdeveniment que no ha estat pública-. Així, passades les 13:00 del migdia -hora catalana- se li ha col·locat al cap la corona de Sant Eduard i s'ha cridat el mític God save the king!.