Només ERC i comuns desatenen la petició d'una ràdio de debatre en castellà a l'Ecuestre

Joana Ortega, de Junts, ha utilitzat puntualment el català i la resta de candidats ha intervingut només en castellà

El debat d'aquest divendres al Círculo Ecuestre
El debat d'aquest divendres al Círculo Ecuestre | Círculo Ecuestre
Nació
05 de maig del 2023
Actualitzat el 08 de maig a les 10:50h


Els candidats a les eleccions municipals de Barcelona han participat aquest divendres en un debat organitzat pel Círculo Ecuestre. Els organitzadors, la productora de ràdio Oiryver, han demanat als portaveus intervenir en castellà "per entendre'ns tots" i només s'hi han oposat Jordi Martí, dels comuns, i Ester Capella, d'ERC, que han parlat en català. Joana Ortega, de Junts, que es presenta amb la marca Trias per Barcelona, només ha fet algunes frases en aquesta llengua, i la resta en castellà.

Els altres candidats -Xavier Marcé, del PSC, Anna Grau, de Ciutadans, Albert Guivernau, de Valents, i Juan Milián, del PP- han acceptat la petició de l'Ecuestre. El debat ha estat moderat per Jorge Fuset, directora de la productora de ràdio Oiryver. Aquesta productora fa ràdio per a tot Espanya des de Barcelona i, per tant, el debat s'ha pogut veure arreu de l'Estat.

Capella i Martí han parlat en català tota l'estona. Ortega ha optat per començar en català i al cap d'un parell de frases passar al castellà. La resta, han parlat només en castellà sobre les propostes que tenen per a la ciutat de Barcelona de cara a les eleccions del 28-M. La candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha argumentat que calia parlar en castellà perquè el debat es podia seguir des de tot Espanya.