ERC denuncia atacs homòfobs contra una candidata de Mataró

La formació republicana explica que els insults cap a Sílvia Sàiz s'han accentuat des que es va oficialitzar que era la número 12 de la llista a la capital del Maresme

Acte de presentació de la llista d'ERC a Mataró per a les municipals del 28-M
Acte de presentació de la llista d'ERC a Mataró per a les municipals del 28-M | ERC
Nació
04 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:58h

Atacs homòfobs contra una candidata d'ERC a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig a Mataró. La Coordinadora de Polítiques LGTBI de la formació republicana ha denunciat una "campanya d'odi i assetjament" contra Sílvia Sàiz, número 12 de la llista dels republicans a la capital del Maresme.

Segons relata el partit, els insults a les xarxes socials s'han accentuat des de l'anunci de la seva incorporació a la candidatura de l'alcaldable Pim Camprubí, el passat 26 d'abril: "Ha rebut insults i atacs per la seva orientació sexual i la seva expressió de gènere", remarca ERC en un comunicat, que entén que aquest tipus de violència i assenyalament públic són "intolerables".

També l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha condemnat els atacs a Sàiz a les xarxes socials i s'ha posat a disposició de la víctima. ERC, per la seva banda, alerta que a les portes d'unes eleccions municipals "on l'amenaça de la irrupció del feixisme als ajuntaments és una realitat" no es pot permetre la "banalització" del qüestionament de la diversitat sexual.