Les quatre potes del projecte de Laporta s'esfumen en dos anys de mandat

La sortida definitiva de Mateu Alemany se suma a les de Jordi Cruyff, Jaume Giró i Ferran Reverter, totes elles entre ombres i sense un motiu clar

Laporta i el seu equip, celebrant la victòria a les eleccions d'ara fa dos anys
Laporta i el seu equip, celebrant la victòria a les eleccions d'ara fa dos anys | Europa Press
16 d'agost del 2023
Actualitzat a les 16:54h
Joan Laporta va encetar la seva segona etapa al capdavant del Barça amb un projecte de noms. Amb perfils que no eren massa coneguts per l'entorn blaugrana, però que pel seu historial en diferents àmbits es consideraven capaços de remuntar una situació tant esportiva com econòmica extremadament complicada. Ara que el vaixell comença a reflotar fora i dins del terreny de joc, ja no queda cap de les quatre potes amb què Laporta va tornar a la presidència. Tots ells han marxat entre ombres i sense un motiu massa clar.

El primer a caure va ser Jaume Giró, dies després que Laporta guanyés les eleccions. Malgrat que oficialment es va vendre que marxava a Londres per motius professionals, la seva sortida va ser la primera amb ombres. Giró havia de ser vicepresident econòmic, però realment discrepava amb Laporta sobre el control dels comptes. Per coses del destí, mesos després era elegit per Junts com a conseller d'Economia en la conformació del Govern ja trencat amb ERC.

Just un any després que Laporta guanyés els comicis i Giró baixés del vaixell, el CEO del club, Ferran Reverter, també abandonava l'entitat blaugrana. En aquest cas, el club va explicar que Reveter marxava per "raons personals i familiars", però tot apunta que realment hi havia discrepàncies amb el president. Els tempos de la marxa de Reverter tampoc van ser casuals, ja que es va produir just després de l'acord de patrocini amb Spotify. Més d'un any després, el club encara no té nou CEO.

Si bé aquestes dues baixes s'emmarcaven en l'àrea econòmica, el passat maig va començar el degoteig a la part esportiva. Si la marxa de Mateu Alemany es va poder salvar en un inici, el següent en caure va ser Jordi Cruyff. La decisió del llavors director esportiu estava presa de fa temps i, segons precisaven fonts properes a ell, l'adeu té a veure amb la voluntat de reprendre nous projectes com a entrenador després d'haver aconseguit aixecar la moral blaugrana en un context d'anys de sequera.

El que no sembla tan amistós és, ara sí, la sortida definitiva d'Alemany. Al maig va dir que marxava, però dies després se'n va desfer: "He fet una reflexió personal i espero estar molt temps en aquest club", deia després de repensar-se la seva marxa, quan semblava que ho tenia tancat amb un equip d'Anglaterra. Amb l'oficialitat de Deco com a nou director esportiu -ja ha treballat amb el Barça durant tot el mercat d'estiu- ha explotat la bomba: Alemany marxa i les quatre potes del projecte amb el qual Laporta va arribar a la presidència ja no hi són.