Enric Canet, Isabel Pallarès i David Garrofé, mèrits al treball President Macià

Aragonès anima a continuar creant ocupació en l'entrega dels reconeixements, atorgats a 17 professionals i cinc entitats que han destacat per les seves qualitats i mèrits personals en benefici dels interessos generals

Pere Aragonès i Roger Torrent amb l'exidirigent patronal vallesà David Garrofé
Pere Aragonès i Roger Torrent amb l'exidirigent patronal vallesà David Garrofé | ACN
Nació
28 d'abril del 2023
Actualitzat el 29 d'abril a les 11:08h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a “no quedar-se aturats” per continuar creant ocupació a Catalunya durant el lliurament dels mèrits al treball President Macià 2023. Els premis reconeixen persones i entitats que han destacat per les seves qualitats i mèrits personals en benefici dels interessos generals. Aragonès ha destacat que els premiats, cadascú des del seu àmbit, contribueixen a aportar més “prosperitat” i “benestar” a la ciutadania. El Govern ha atorgat aquest reconeixement a 17 professionals i a cinc entitats en un acte aquest divendres a la tarda al Palau de la Generalitat.

Enguany han rebut la medalla President Macià Enric Canet i Capeta (Casal d'Infants del Raval), a títol pòstum a Isabel Pallarès i Roqué (excretarària general de la Intersindical-CSC), David Garrofé Puig (exsecretari general de la patronal CECOT), Rosa-Núria Aleixandre Cerarols, Eduard Boada Pascual, Joaquim M. Caula i Pardàs, Ramon Cebrian Sans, Lam Chuen Ping, Maria Rosa Eritja Casadellà, Josefina Fígols Giné, Montserrat Fortuny i Mariné, Beatriu Masià Masià, Lluís Pagès Marigot, Manuel Palou i Serra, Rosa Queral Casanova, Montserrat Ros Calsina, i M. Rosa Sans Amenós.

Les empreses que han rebut la placa al treball han estat la Cooperativa Mujeres Pa’lante, en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; la Fundació Privada Surt, en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; Elring Klinger, en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; Fundació Casa Dalmases, en la categoria de responsabilitat social empresarial; i GOSBI PET FOOD SL, en la categoria de responsabilitat social empresarial.

Durant el parlament, el president Aragonès ha assenyalat que cal que les millores laborals arribin a les persones que encara avui tenen dificultats per accedir a un lloc de feina, com ara els joves, les dones, els aturats de llarga durada, les persones amb diversitat funcional i les persones estrangeres que “no poden gaudir de tots els drets”. En aquest sentit, Aragonès ha assegurat que les aportacions d’aquestes empreses a la transformació del treball són una “oportunitat” i un “referent” pel Govern per la seva contribució a millorar la vida de les persones.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat és un moment de canvis “profunds” i que l’emergència climàtica obliga a fer les coses de manera “diferent” com ara introduir noves tecnologies “que afecten tots els àmbits de la vida”. Torrent ha afegit que des de les institucions “procuren” adaptar-se als canvis amb mesures per garantir els drets de tothom: “Continuem treballant per generar riquesa, però sense que ningú quedi enrere i tothom se senti inclòs”, ha apuntat.

La directora de la premiada fundació Surt, Sira Viladrell, en representació de les entitats guardonades ha demanat que les empreses continuïn desenvolupant estratègies amb perspectiva social per garantir un mercat de treball “digne”, tot i que ha reconegut que el context socioeconòmic “no és fàcil”. Entre els assistents hi havia la consellera de Feminismes, Tània Verge; la consellera de Justícia, Gemma Ubasart; el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano; el conseller de Territori, Juli Fernández; i l’expresident de la Generalitat José Montilla, així com representants sindicals. Les medalles i plaques al treball President Macià van ser creades l’any 1938.