El Parlament reprova Campuzano per la promesa electoral de Santa Coloma de Gramenet

L'oposició en bloc retira la confiança al conseller de Drets Socials fins a dues vegades per l'anunci sobre la residència de gent gran amb Rufián

Carles Campuzano, aquest dijous al ple del Parlament.
Carles Campuzano, aquest dijous al ple del Parlament. | ACN
20 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:25h
Després de tres dècades amb càrrecs a Convergència i un pas més breu pel PDECat, Carles Campuzano, ara conseller de Drets Socials del Govern d'ERC, ha estat reprovat per primera vegada en la seva trajectòria política per part de tots els partits polítics excepte els republicans. Així ho ha votat el ple del Parlament aquest matí, fins a dues vegades, a partir de dues mocions presentades pel PSC i Junts. La cambra catalana en bloc li ha retirat d'aquesta manera la confiança i ho ha fet a les portes de les eleccions municipals, precisament per la promesa electoral que va fer Campuzano a Santa Coloma de Gramenet al costat del candidat d'ERC, Gabriel Rufián, sobre la construcció d'una segona residència al municipi.

La polèmica no va esclatar per les paraules de Campuzano ni de Rufián, sinó per un tuit d'ERC Santa Coloma, anunciant un acord amb la Generalitat si els republicans són "decisius" a partir del 28-M. Cap membre d'ERC va desacreditar en públic aquesta publicació a les xarxes socials, si bé fora de càmeres, des del carrer Calàbria, reconeixen que va ser un error.