On estan ubicades les parades de Sant Jordi a Barcelona?

Consulta tots els punts de la ciutat amb parades de llibres i roses durant aquest dimarts 23 d'abril, a banda de la superilla literària

Imatge d'arxiu d'una diada de Sant Jordi en ple centre de la ciutat
Imatge d'arxiu d'una diada de Sant Jordi en ple centre de la ciutat | Josep Lluís Escudero Pla
20 d'abril del 2024
Actualitzat a les 12:28h

S'apropa Sant Jordi i Barcelona ja escalfa motors. La capital catalana espera viure una bona diada, tot i que el 23 d'abril cau enguany entre setmana. Per tant, l'ambient plenament festiu es podrà veure a partir de la tarda de dimarts quan la gent surti de treballar.

A Impacte, el periodista Arnau Urgell i Vidal ja ha fet la seva selecció de recomanacions particular per regalar a les persones interessades en emergència climàtica. Ben aviat tindreu les de Next per a joves, Nació per a un públic general i, per descomptat, les dels llibreters del país, les imprescindibles. Tot, perquè els lectors quedin satisfets.

Els floristes, per la seva banda, auguren vendre fins a set milions de roses. La part negativa de la diada, però, és que la producció catalana de flors s'ha reduït fins a gairebé extingir-se: avui tenim menys d'un 1% de flors produïdes a Catalunya. 

 


Barcelona repeteix de nou amb l'experiència de la superilla literària, amb parades de llibres i roses, al centre de la ciutat. Però els altres barris també disposaran d'espais dedicats als llibreters, floristes i associacions que vulguin col·locar les seves parades per als veïns. A continuació, expliquem on estaran ubicades.

Sant Jordi Literari a Barcelona
Sant Jordi Literari a Barcelona 

 

  • Eixample: trobaràs parades per plaça Catalunya, plaça Universitat, rambla de Catalunya i passeig de Sant Joan, on podràs llegir còmic i literatura juvenil i infantil entre la plaça de Tetuan i l’Arc de Triomf. Aquí s'ubicarà la superilla literària de Sant Jordi.
  • Ciutat Vella: serà el gran centre neuràlgic de la diada gràcies a la recuperació de la Rambla sencera, des de dalt de tot fins a Santa Mònica. Hi trobaràs fins a un centenar de parades, inclús a la plaça Reial i al passeig de Lluís Companys.
  • Sant-Montjuïc: en aquest districte les parades s'ubicaran a la rambla de Sants.
  • Gràcia: hi haurà moviment al carrer Gran de Gràcia (entre Sèneca i la rambla del Prat), a la plaça de Nicolás Salmerón, la Vila de Gràcia i els Jardinets de Gràcia, com a gran novetat d'enguany.
  • Les Corts: parades a tota l'avinguda Diagonal. Més concretament, entre el carrer de Joan Güell i el de Pau Romeva, al costat mar.
  • Sant Andreu: si aquest barri és el que et queda més a la vora, apropa't a les places d’Orfila i del Comerç o al carrer del Segre, entre el carrer del Pont i el carrer del Cinca hi trobaràs una bona selecció de llibres.
  • Sarrià: les novetats literàries tornaran a la plaça de Sarrià.
  • Horta-Guinardó: a la plaça d’Eivissa i la zona delimitada pel carrer del Tajo, entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat, trobaràs parades
  • Nou Barris: en aquest indret, Sant Jordi s'emmarcarà a la marquesina de la via Júlia (entre el carrer d’Argullós i Joaquim Valls) i la plaça del Virrei Amat (a la cruïlla del carrer de Felip II i el de la Jota).
  • Sant Martí: llibres a la rambla del Poblenou (entre el passeig de Calvell i Diagonal), carrer del Cabanyal, carrer de la Sèquia Comtal, plaça del Mercat, de Font i Sagué i espai Biblioteca Gabriel García Márquez.
 

Com funcionarà la superilla literària?

Aquest Sant Jordi es torna a fer la gran illa restringida al trànsit. En el que l'Ajuntament de Barcelona ha batejat com a Eix de Sant Jordi, els cotxes no podran passar per la Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i Pau Claris, amb l’extensió per la Rambla i Gran de Gràcia des dels Jardins de Salvador Espriu fins a travessera.